Avskjediget pga av kristen forståelse av ekteskapet

Møte
Foto: Christina Wocintechchat fra Unsplash

Maureen Martin mener at ekteskapet mellom én mann og én kvinne er «den grunnleggende byggesteinen for et vellykket samfunn». Det ble for mye for arbeidsgiveren hennes.

Hun er kristen, ordinert prest og ordførerkandidat i bydelen Lewisham i London. Nå tar 56-åringen arbeidsgiveren sin til retten etter at de sparket henne for å ha «sårende og støtende» syn på ekteskapet.

Maureen Martins synspunkter blir stemplet som «sneversynte» og «hatefulle». Hun har jobbet for Housing Association L & Q i 13 år som boligsjef uten anmerkninger av noe slag og stilte til ordførervalg.

«Grov forseelse»

Til tross for at hun ikke nevner arbeidsgiveren sin verken i brosjyrer eller i valgmanifestet som ble lagt ut på Twitter, ble Martin avskjediget på grunn av grov forseelse. Hun bor sammen med og har omsorg for en av sine gamle foreldre.

Ordførerkandidaten fra Kristenfolkets Allianse sier til Christian Legal Centre at hun er knust, men dessverre ikke overrasket over at arbeidsgiveren behandlet henne på denne måten.

– Jeg har vært en eksemplarisk ansatt, og jeg tror at min kristne tro har vært en fordel for L & Q. Jeg har alltid gått utover det jeg har vært forpliktet til for å hjelpe menneskene som firmaet betjener, sier Martin til nettstedet Christian Concern.

Selvsensur

– Jeg har rett til å uttrykke min personlige kristne tro i min fritid og bør ikke bli pålagt å selvsensurerende troen.

– Jeg ville aldri behandlet folk på noen annen måte enn profesjonelt. Det var en generell uttalelse jeg kom med, og jeg er helt innenfor min rett til å komme med den, sier den britiske kvinnen.

Martin sier at hun er fast bestemt på å kjempe for rettferdighet.

Ikke sett noe lignende

Maureen Martin får juridisk bistand fra Christian Legal Centre som støtter mennesker som kjemper for retten til å hevde kristne synspunkter og meninger i Storbritannia.

Senterets administrerende direktør, Andrea Williams, sier i en kommentar på egne nettsider at de aldri sett en sak som dette.

Den sender et hardt budskap til alle som tror på det kristne ekteskapet og ønsker å uttrykke denne troen på jobb eller i offentlige verv, mener Williams.

 

Dagen

Dele
E-post
Facebook
Twitter
LinkedIn
Bli med i diskusjonen
Flere

Aktuelle nyheter