Ralph Fiennes forsvarer J. K. Rowling

Foto: Shayna Douglas fra Unsplash
Foto: Shayna Douglas fra Unsplash

J.K. Rowling, forfatter av bøkene om Harry Potter, har de siste årene gått fra å være en ubetinget anerkjent og elsket forfatter til å bli regelmessig utsatt for kritikk og beskyldninger – blant annet for å være transfob.

Mange har tatt avstand fra den 55 år gamle forfatteren. Blant dem er de tre hovedpersonene i ‘Harry Potter’-filmene: Daniel Radcliffe, Emma Watson og Rupert Grint, men nå er det støtte for Rowling fra en uventet kant.

Skuespilleren Ralph Fiennes, som spilte den fryktede Lord Voldemort i ‘Harry Potter’ -filmene, har i et nylig intervju med  The Telegraph uttrykt sympati for J.K. Rowling etter den sterke kritikken hun har fått det siste året, og han sier:

Jeg forstår ikke det voldelige hatet mot henne. Jeg kan forstå at det kan være en opphetet diskusjon, men jeg synes behovet for å anklage og fordømme andre er for irrasjonelt. Og jeg synes hatnivået som mennesker med andre holdninger enn flertallet står overfor er urovekkende.

Dele
E-post
Facebook
Twitter
LinkedIn
Bli med i diskusjonen
Flere

Aktuelle nyheter

Stemme

Forbud mot konverteringsterapi vedtatt

Under voteringen stemte 85 stortingsrepresentanter for, mens 15 stemte mot, ifølge Dagen. Loven, som har vært under utvikling siden 2019, vil gjøre det straffbart å prøve