Professor i Ohio USA må tiltale studenter med deres selvvalgte kjønn

Formel
Foto: fra Unsplash

Nettstedet LBTQNation skriver at professor Nicholas Meriwethe i Ohio har tapt en rettssak om friheten til å bruke det biologiske kjønn når han tiltaler transpersoner. 

Nicholas Meriwethe er professor i religionsfilosofi ved Shawnee State University i Ohio.

I sin anførsel til retten sa Nicholas Meriwethe at en transstudent spurte om han kunne omtale ham som hun. Som en løsning valgte Meriwethe å kalle transpersonen ved hans etternavn, noe som medførte at han fikk en skriftlig advarsel fra universitetets ledelse. De mente han hadde brutt universitetets ikke-diskrimineringspolitikk.

Nicholas Meriwethe argumenterte med at han som kristen var overbevist om at Gud hadde skapt mennesket som mann og kvinne:

it was his “sincerely held religious belief, based on the Bible’s teachings, that God created human beings as either male or female, that this gender is fixed in each person from the moment of conception, and that it cannot be changed.”

En føderal domstol avviste Nicholas Meriweths klager, og sa at det å kreve å få tiltale noen etter deres biologiske kjønn ikke er inkludert i tradisjonell forståelse av ytringsfrihet.

Dommen slår fast at offentlige ansatte som Meriwether, bare har en begrenset ytringsfrihet i jobbsammenheng, og at grunnlovens First Amendment ikke beskytter ansatte fra disiplinære krav som det å tiltale personer korrekt.

 

 

Dele
E-post
Facebook
Twitter
LinkedIn
Bli med i diskusjonen
Flere

Aktuelle nyheter