NRK mener forbud mot konverteringsterapi er gode nyheter

Foto: brotiN biswaS fra Pexels
Foto: brotiN biswaS fra Pexels

21. april vedtok senatet i den amerikanske delstaten Minnesota et forbud mot konverteringsterapi. Da NRK samme uke skule presentere det de mente var ukens gode nyheter, trakk NRK  denne som én av ukens høydepunkter i sin oppsummering av «sju gode nyheter fra denne uka».

Det fikk redaktøren av magasinet Subjekt, Danby Choi, til å reagere. I en kommentar er han svært kritisk til det han mener er en partisk journalistikk hos NRK, og kan kommenterer kanalens rangering av “gode” nyheter slik:

Det er ikke alltid like åpenbart hvilke nyheter som er gode og dårlige. Folk har nemlig personlige meninger.

Noen ganger er det likevel saker der den ene siden har langt større oppslutning enn den andre. Betyr det at pressen skal slutte å stille kritiske spørsmål?

Som redaktør er jeg opptatt av den kontraintuitive kritikken. Den streikebrytende kritikken. Kritikken som ikke dyrker den politiske korrektheten, men tvert imot motvirker den.

Choi våger å peke på at alt som ved første øyekast fremstår som bra, trenger ikke nødvendigvis være det:

selv mener jeg det finnes gode grunner til å stille kritiske spørsmål ved konsensus. Det har med ytringsfrihet og nødvendigheten av meningsmangfold å gjøre. Det er ikke universelt vedtatt at det som ved første øyekast fremstår bra, er bra.

Det hører med til historien at Danby Choi er homofil.

Dele
E-post
Facebook
Twitter
LinkedIn
Bli med i diskusjonen
Flere

Aktuelle nyheter