Florida utvider forbudet mot undervisning av radikal kjønnsteori i skolen

Foto: Elizeu Dias fra Unsplash
Foto: Elizeu Dias fra Unsplash

Floridas utdanningsdirektorat har stemt for å utvide restriksjonene på klasseromsundervisning knyttet til seksuell legning og kjønnsidentitet. Det skriver Document.no. Document.no skriver videre:

«For trinnene fra fjerde til og med tolvte er det forbudt å undervise om seksuell legning eller kjønnsidentitet, hvis ikke undervisningen er uttrykkelig krevd på grunn av statens akademiske standarder, eller er del av undervisning om reproduktiv helse, som elevens foreldre kan kreve at eleven fritas fra», heter det i den nye loven.

 

 

Denne loven bygger vider på foreldrenes rettigheter i utdanningsloven Florida-guvernør Ron DeSantis signerte i mars 2022. Den loven forbød klasseromsundervisning om seksuell legning eller kjønnsidentitet for elever i barnehagen til og med tredje klasse.

Loven sier også at enhver instruksjon om disse emnene ikke kan forekomme «på en måte som ikke er aldersmessig eller utviklingsmessig passende for studenter i samsvar med statlige standarder».

Kritikere av disse restriksjonene hevder at «alle har en seksuell legning og en kjønnsidentitet».

– Det ser ut som om denne loven vil gjøre det umulig å gi mye undervisning i det hele tatt, sa Laura McGinnis, fra LHBTQ-advokatgruppen PFLAG, til ABC News.

 

 

Loven blir kalt «Don’t Say Gay» av motstandere av loven, som stort sett er demokrater, fordi den tar sikte på å begrense pensum som inkluderer historie, litteratur og mer som berører LHBTQ-identiteter, ifølge dem.

 

Tilhengere av reglene hevder derimot at «det ikke er noen grunn til at undervisning om seksuell legning eller kjønnsidentitet skal være en del av den offentlige utdanningen».

–Det er et punktum bak det, sier Rachel Scott, talskvinne for DeSantis, som har støttet restriksjoner på utdanning om rase, kjønnsidentitet og seksuell legning og mer i sin krig mot woke.

 

 

Woke er definert av DeSantis-administrasjonen som «systematiske urettferdigheter i det amerikanske samfunnet og behovet for å adressere dem», ifølge DeSantis juridiske rådgiver.

Kritikere hevdet at lovforslaget vil sensurere ytringer og hindre folk i å snakke om identiteten sin på grunn av de vage beskrivelsene om «instruksjon» og «kjønnsidentitet og seksuell legning».

– Det er ikke noe klart skille mellom diskusjon eller instruksjon, sa en kritiker.

– Kan folk i det hele tatt ha disse regnbueklistremerkene? Kan vi i det hele tatt snakke om Stonewall? Vi vet ikke nøyaktig hvor grensen går.

 

 

Han fortsatte:

– Disse fagene påvirker den mentale og emosjonelle helsetilstanden til barna våre, og de fleste lærere er ikke utdannet helsepersonell.

En lærer hevdet at hun stiller spørsmål om kjønnsidentitet og seksuell legning regelmessig, fordi elevene «følte seg trygge på å spørre meg fordi de stolte på meg som lærer, og foreldrene deres, som velger seksualundervisning for barnet sitt, stolte på at jeg svarte dem. Vær så snill å forstå at hvis elevene ikke får svar på spørsmålene sine enten av lærerne de stoler på eller av foreldrene som er villige til å snakke med barna våre, vil de sannsynligvis finne svarene fra jevnaldrende eller på internett med tvilsom sikkerhet unøyaktighet».

 

 

Pressesekretær ved Det hvite hus, Karine Jean-Pierre, har gått langt i sin fordømmelse av loven.

– Dette er del av en urovekkende og farlig trend – over hele landet rammes LHBTQ-personer av lovforslag som dette. Dette er galt på alle måter, sa Jean-Pierre.

President Joe Biden har omtalt loven som «hatefull».

Dele
E-post
Facebook
Twitter
LinkedIn
Bli med i diskusjonen
Flere

Aktuelle nyheter