Metodistkirken beklager

Foto Karim Manjra fra Unsplash
Foto Karim Manjra fra Unsplash

Som første frikirke i Norge beklager Metodistkirken fordømmende holdninger og handlinger som har påført LHBT+-personer krenkelser, skade og lidelse.

På Metodistkirkens nettsider kan vi lese følgende:

«Metodistkirken i Norge innrømmer og beklager de fordømmende holdningene og handlingene som har påført LHBT+-personer krenkelser, skade og lidelse i stedet for verdighet. Dette er i strid med evangeliet om Guds ubetingede nåde og kjærlighet. Hvert menneske er skapt i Guds bilde og elsket av Gud.»

Beklagelsen er utformet av hovedstyret i Metodistkirken i Norge etter at Årskonferansen vedtok at en slik uttalelse var på sin plass.

Hovedstyrets leder Audun Westad sier til Metodistkirkens organ Brobyggeren at det er med sorg de erkjenner at de som kirke har såret andre.

 Vi har ikke klart å tilby den tryggheten mennesker skal kunne forvente. Derfor er det nødvendig at vi som kirke nettopp tar et oppgjør med dette og ber oppriktig om unnskyldning og tilgivelse.

Han sier han er stolt av Årskonferansen som tar et slikt oppgjør med sin egen historie og tør å si at de som kirke ikke har opptrådt godt nok, og i noen tilfeller også opptrådt sårende.

Dele
E-post
Facebook
Twitter
LinkedIn
Bli med i diskusjonen
Flere

Aktuelle nyheter