Mannlig modell i hardt vær, hevder mennesket enten er mann eller kvinne

Foto: Alexander Shatov fra Unsplash
Foto: Alexander Shatov fra Unsplash

Onsdag skriver Nettavisen at den norske kleskjeden Jean Paul avslutter samarbeidet med en norsk TikTok-er:

Den norske TikTok-eren Sebastian Brevik (22) delte nylig en video der han kom med flere kontroversielle påstander, skriver journalist Thea Nilsen.

– I en video delt på plattformen nylig uttalte 22-åringen, som hadde over 50.000 følgere, blant annet at man som menneske er enten mann eller kvinne. Reaksjonene lot ikke vente på seg – der flere mente slike uttalelser var transfobiske.

De mange reaksjonene førte til at videoen til slutt ble tatt ned, skriver Nilsen, og Brevik ble til slutt utestengt fra plattformen.

Men 22-åringen er ikke bare kjent på den populære videoplattformen. Han er også modell, og er for tiden å se i en kampanje for det norske klesmerket Jean Paul. De tar nå fullstendig avstand fra Breviks uttalelser om transpersoner.

– Sebastian Brevik har hatt et enkeltstående modelloppdrag for oss, som nå er avsluttet. Dette inkluderte en utendørskampanje, som også er avsluttet, skriver markedssjef i Jean Paul, Charlotte Walther Von Lesser Skeie.

– Det foreligger ikke avtale om fremtidige oppdrag, legger hun til.

Markedssjefen er tydelig på at Jean Paul ikke er enig i Breviks uttalelser.

Hvorfor bruker dere da sweatshops i land som undertrykker transpersoner?

Kanskje markedssjefen og Jean Paul som reklamerer for bærekraft og samfunnsansvar på sin nettside, kan håndplukke modeller fra en av sweatshop-fabrikkene de bruker til å produsere klærne sine – i land som Bangladesh, Kina, India, Korea, Pakistan og Tyrkia, som alle er kjent for sterk undertrykkelse av LHBT-samfunnet. Det kan godt hende lesbiske, homofile, bifile og transpersoner som må fortrenge sin seksualitet, jobber der under ulevelige arbeidsforhold.

Men det har klesgiganten tydeligvis ikke noe problem med.

Som at det fortsatt er forbudt i Pakistan, eller i Tyrkia, hvor politiet angrep og brukte vold mot LHBT-personer og arresterte hundrevis av mennesker under Istanbul Pride-marsjen 26. juni 2022. Til og med journalister som rapporterte om hendelsen, ble arrestert.

Ikke noe problem, sier Jean Paul, så lenge vi kan ta 3000 kroner for en genser med logoen vår på.

 

Document.no

Dele
E-post
Facebook
Twitter
LinkedIn
Bli med i diskusjonen
Flere

Aktuelle nyheter