Foto: Mercedes Mehling fra Unsplash
Foto: Mercedes Mehling fra Unsplash

Må alle gå i Pride-tog etter terroren i Oslo?

Pride-uka i Rogaland nærmer seg. Det flagges med regnbueflagget. Organisasjoner og institusjoner lager regnbuelogoer på sine nettsider. Stavanger på skeivå er utvidet og har forandret navn til Skeivå Rogaland Pride. Sandnes er også blitt en del av Prideuka med Pride-gadå, leser vi på Fri-Rogaland sine hjemmesider, de som står bak arrangementet her lokalt.

Lett å følge strømmen

Det er lett å bare følge med strømmen og bli med på det som alle andre deltar på. Jeg vil forsøke å sammenligne en slik anerkjennelse med det som vi kan lære fra dialogarbeidet. Jeg fikk være med på dannelsen av Dialoggruppen for tro og livssyn lokalt her i Rogaland. Der lærte vi mye om samarbeid og forståelse overfor annerledes tenkende og troende mennesker. Man sier gjerne at det er fire varianter for religionsdialog: 1) Eksklusivisme: de som hevder å eie hele sannheten, 2) Synkretisme: religionsblanding, 3) Pluralisme: mangfold og 4) Transformasjon: endring. Den siste varianten er målet i denne dialogen. Her klarer deltakerne både å anerkjenne likhetene og forskjellene i en annen tro. Og gjennom endring utvikles en dypere form for åpenhet og forståelse mellom deltakerne.

Dele
Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
Andre skribenter
Relaterte saker
Foto: Dainis Graveris fra Unsplash

Farlig lettvint om kjønn

I sitt innlegg Det androgyne 13.07. prøver Jørg Arne Jørgensen (JAJ) å stille seg utenfor debatten og gi kjønn en analyse fra et slags olympisk