Liberale New York misliker hjelp fra kristne

Social media
Foto: Jack Demore fra Unsplash

Det er Vårt Land som skriver om hvordan New Yorks byrådsleder Corey Johnson skriver på Twitter at han finner det «ekstremt bekymringsfullt» at Franklin Graham og organisasjonen Samaritan’s Purse er involvert i hjelpetiltakene mot koronakrisen på noen måte, og at han kommer til å følge situasjonen nøye:

I en erklæring skriver han at «New York City er kjent over hele verden for å omfavne mangfold, og Franklin Graham har brukt sin karriere til å arbeide mot disse verdiene». Johnson viser til at Graham i lang tid har «spydd ut hatske budskap» mot homofile, lesbiske, bifile og transpersoner (LHBT).

Johnson sier ifølge NBC New York at «vi trenger forsikringer fra byen og Mount Sinai at Samaritan’s Purse og deres frivillige blir fulgt med på, og at LHBT-samfunnet ikke blir diskriminert på noen måte». Han understreker at «dette er en krise, men verdiene våre består».

Samaritan’s Purse har hentet inspirasjonen fra bibelfortellingen om den barmhjertige samaritan, og har som mål å hjelpe mennesker i nød uansett hvor de befinner seg.

Franklin Graham has a long history of spewing anti-LGBTQ hate speech and I find it extremely troubling that he and his organization are involved in our relief efforts in any way. I will be monitoring this situation closely.

My full statement:

Vis bilde på Twitter

 

Ledelsen av sykehuset forsikrer at ingen skal bli diskriminert

Sykehuset Mount Sinai ligger like ved Central Park, og det er dette sykehuset Samaritan’s Purse skal avlaste med sine 68 senger og 10 intensivplasser. Mount Sinai har sagt i en uttalelse at behandlingen utelukkende skal skje på medisinsk grunnlag, ikke ideologi. Ifølge Mount Sinai står sykehuset og Samaritan’s Purse sammen for å gi helsehjelp i verdensklasse til enhver som trenger det.

Carolyn Maloney som representerer New York i Kongressen, sier til NBC New York at da det ble sendt ut en forespørsel om hjelp, svarte Samaritan’s Purse.

– De ønsker å hjelpe oss med å redde liv, og vi trenger hjelpen de kan gi, sier hun.

Ifølge Maloney har Samaritan’s Purse forsikret at de ikke vil diskriminere pasienter på noe vis.

Dele
E-post
Facebook
Twitter
LinkedIn
Bli med i diskusjonen
Flere

Aktuelle nyheter