Tidligere KrF-topp blir medmor og ønsker er liberalt KrF

Jente
Foto: Kelly Sikkema Unsplash

Det er i et stort intervju  med Dagens Næringsliv. at Mona Høvset, KrFs tidligere kommunikasjonsjef,  og Louise Hill Vegsund forteller at Høvsets ektefelle, Louise Hill Vegsund, venter barn. Høvset sier hun ønsker at KrF skal endre ståsted angående assistert befruktning.

Det vi gjør bryter med det mange av medlemmene og velgerne vil mene. Men jeg opplever også mye støtte i partiet. Det gjør noe med folk når noen de kjenner godt, gjør noe de tidligere har tenkt ikke er greit. Jeg tror det da er lettere å se menneske og ikke merkelappene.

Høvsets kone, Louise Hill Vegsund, ble gravid ved hjelp av sæddonor og assistert befruktning.

Nå håper Høvset KrF vil bevege seg i spørsmål om assistert befruktning. Første mulighet er neste års landsmøte, der partiet skal vedta nytt program, og sier til DN:

KrF er familiepartiet. Jeg håper partiet nå kan ta steget ut å bli familiepartiet for alle slags familier. Det kommer i alle former og farger om dagen. Man kan ha et ideal om hvordan man gjerne skulle sett at det var, men så er det noe med realitetene.

Hun forteller at hun selv har beveget seg i spørsmålet og landet på at «en trygg oppvekst og god omsorg» er viktigst.

Det var forøvrig Høvset og Vegsund KrFs Geir Jørgen Bekkevold viet sommeren 2018, og som medførte en god del støy i KrF.

Hva Høvset egentlig mener med alle slags familier, spør ikke DN om…

 

 

Dele
E-post
Facebook
Twitter
LinkedIn
Bli med i diskusjonen
Flere

Aktuelle nyheter