Korona stopper ny bioteknologilov

Corona kart
Foto: Martin Sanchez Unsplash

Vårt Land skriver at nå er Stortingets plan for møter om alt annet enn koronatiltak og noen andre utvalgte saker rensket ut april. Og i stortingskomiteene som forbereder vedtak, er det brems på arbeid med saker som trenger lovhjelp fra statsapparatet.

Det gjelder blant annet bioteknologiloven, som skulle vært behandlet i stortingsmøte i slutten av april. Til Vårt Land skriver KrFs Geir Jørgen Bekkevold, leder av Helse- og omsorgskomiteen:

 Vi utsetter behandlingen. Dette er en sak der vi trenger bistand også fra departementet.

Kurs for oppmykninger – før koronakrisen

I Helse- og omsorgsdepartementet tar nemlig utfordringer i helsevesen og tiltak mot smittesituasjonen all den kraften departementets juridiske ekspertise har.

Før koronakrisen eskalerte, var flere politiske avklaringer om bioteknologi på plass: Frp ville støtte en lovendring for snarlig adgang til eggdonasjon – og dermed bidra til flertall. Frp ville også støtte en rekke andre oppmykninger av dagens lovverk.

Men stemmene til SV er avgjørende for hva slags form for eggdonasjon som til slutt blir vedtatt. Partiet er også nøkkelparti for flertall for andre endringer.

Kilde: Vårt Land

Dele
E-post
Facebook
Twitter
LinkedIn
Bli med i diskusjonen
Flere

Aktuelle nyheter