Konverteringsterapi forbudt i Tyskland

Reichstag i Berlin
Foto: Angelo Abear fra Unsplash

Riksdagen i Tyskland har vedtatt en lov som forbyr såkalt “homofil konverteringsterapi” for unge mennesker.

Lovgivningen er ment å stoppe de som yter hjelp til å endre en persons seksuelle orientering dersom disse er under 18 år.

De som bryter den nye loven kan møte et års fengsel, eller en bot på € 30.000 ($ 32.535; £ 26.268).

BBC skriver at i henhold til loven som ble vedtatt i mai, vil mindreårige ikke få delta i medisinske inngrep som tar sikte på å endre eller undertrykke deres seksuelle legning eller kjønnsidentitet. Det er uavklart om forbudet også gjelder hjelp til endring av kjønnsidentitet.

Foreldre og foresatte kan også bli straffet for å få barna til å ta del gjennom bedrag, tvang eller trusler.

Den danske avisen Kristeligt Dagblad skriver at det også blir forbudt å reklamere for konverteringsterapi, og overtredelse av dette forbudet vil bli straffet med bøter popp til 200.000 danske kroner.

Ifølge Kristeligt Dagblad er ikke alle like begeistret for forbudet. Stefan Rehder, journalist og forfatter av flere bøker om bioteknologi mener at lovgivningen er prinsippløs og vilkårlig:

”Skal parlamentet nu bestemme, hvad folk kan lide af,” spørger han i en kommentar for den katolske avis Die Tagespost og kalder det politiske forbud for ”ren og skær ideologi”.

Man kunne lige så godt forbyde så meget andet, herunder ”clairvoyanter og håndlæsere”, mener Stefan Rehder.

”Ingen kan gøre det klart, hvorfor omvendelsesterapi bør forbydes ved straf, mens udgifter til hormonbehandling og kønsskifte dækkes af de sygeforsikredes solidaritetssamfund,” skriver han.

Kilde: BBC

Dele
E-post
Facebook
Twitter
LinkedIn
Bli med i diskusjonen
Flere

Aktuelle nyheter

Foto: Eyestetix Studio fra Unsplash

Intervju med prest Jan Bygstad

Kanal 10 og Marita Moltu møter prest i DELK, Jan Bygstad i programmet Kanal 10 Kveld der temaet er vår tids seksuelle revolusjon, og spesielt

Foto: T Hwang fra Unsplash

Finnmark dropper regnbuefarger på skolesekk

Avgjørelsen falt i hovedutvalget for samferdsel i Finnmark fylkeskommune i går, melder Altaposten. Høyre, Fremskrittspartiet og Industri- og næringspartiet fremmet forslaget om at «sekkene skal være