J K Rowling anklages for hat

Social media
Foto: Jack Demore fra Unsplash

Den britiske «Harry Potter»-forfatteren J.K Rowling (54) er i i hardt vær etter flere Twitter-utspill om kjønnsidentitet.

Lørdag ettermiddag delte nemlig forfatteren en artikkel med tittelen «Skape en mer lik verden etter Covid-19 for menstruerende mennesker». Hun ga uttrykk for forvirring rundt uttrykket «mennesker som menstruerer» Folk som menstruerer. Jeg er sikker på at det pleide å være et ord for dem», skrev hun og eksemplifiserte deretter med stavefeil av ordet «kvinner» på engelsk.

Det tok imidlertid ikke lang tid før flere tusenvis responderte på den britiske forfatterens innlegg, og flere beskyldte Rowling for å være både «transfobisk» og «respektløs».

I enda et Twitter-innlegg fortsatte 54-åringen å uttrykke sitt synspunkt:

«Hvis kjønn ikke er ekte, er det ingen tiltrekning av samme kjønn. Hvis kjønn ikke er ekte, blir den levde virkeligheten til kvinner globalt slettet. Jeg kjenner og elsker transpersoner, men å slette begrepet kjønn fjerner mange menneskers evne til å diskutere livene sine på en meningsfull måte. Det er ikke hat å fortelle sannheten».

Dette fikk hovedpersonen i Harry Potter filmene, Daniel Radcliffe til å gå mot J. K. Rowling, og i følge Dagbladet, skrev han følgende:

Transkvinner er kvinner. Enhver uttalelse om det motsatte fjerner transkjønnedes identitet og verdighet, og er i strid med alle råd gitt av profesjonelle helsehjelpsforeninger som har langt mer kompetanse på dette emnet enn meg og Jo.

Ikke uventet blir nå Rowling angrepet for å være hatefull av mange i Storbritannia.

Dele
E-post
Facebook
Twitter
LinkedIn
Bli med i diskusjonen
Flere

Aktuelle nyheter