Kirken i Åmli har fått ny prest

Foto: Mateus Campos Felipe fra Unsplash
Foto: Mateus Campos Felipe fra Unsplash

Tidlegare i vår vraket Agder og Telemark bispedømme den eneste søkeren til sogneprestjobb i Åmli. Han var kvinneprestmotstander. Etter en ny utlysing har de nå tilsett ny prest i Åmli. Det skriver Vårt Land. De skriver videre:

Det var tidlegare i år at Agder og Telemark bispedømme valde å lyse ut stillinga på nytt, heller enn å tilsetje Vidar Nes Mygland, som var den einaste som hadde søkt jobben.

Nes Mygland fortalde til Vårt Land at han ikkje fekk ei grunngjeving for avslaget, men at han ikkje kunne sjå annan grunn enn at han ikkje ynskjer nattverdsfellesskap med kvinnelege prestar.

– Eg er veldig lei for dette, og synest det er dumt og trasig, sa Nes Mygland til Vårt Land i april.

Jarle Bryne, som nå har fått stillingen, sier til Vårt Land at han har en et naturlig forhold til kvinnelige prester, og “at han delar ut nattverd saman med både kvinnelege og mannlege prestar.”

Dele
Share on email
E-post
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Bli med i diskusjonen
Flere

Aktuelle nyheter

Foto: iTromso - Barnepride

Barne-Pride i Tromsø

Fredag feiret fire barnehager i Tromsdalen Pride med barna. Nedenfor Tromstun ungdomsskole gikk avmarsjen for en felles parade, ledet an av initiativtaker Tromstun barnehage. I

Foto: Christian Wiediger fra Unsplash

Kjønnsdebatt i Danmark

Folketingsrepresentant fra partiet Nye Borgerlige gir statsråden en solid “undevisning” hvorfor forslag om flere kjønn ikke er forenlig med fonuften.   https://www.facebook.com/watch/?v=404669668059038