Kanadisk far fengslet for å motsette seg sitt barns kjønnsskifte

Foto: Julian Schiemann fra Unsplash
Foto: Julian Schiemann fra Unsplash

En kanadisk far ble denne uken anholdt for ifølge politiet, å ha overtrådt en rettskjennelse som forbød ham å uttale seg offentlig mot sitt barns kjønnsskifte-behandling. Det skriver Document.no.

Document skriver av mannen – hvis identitet er underlagt forbud mot offentliggjøring – ble fengslet tirsdag for å ha vist forakt for retten og for å ha omtalt tenåringen som sin datter og offentlig brukt pronomenene hun og henne, skriver The Post Millennial.

Tenåringen ble født som kvinne, men identifiserer seg som transkjønnet og foretrekker å bli omtalt med mannlige pronomen.

Faren gikk først til retten i 2018 etter å ha fått vite at barnet gjennomgikk hormonbehandling for å bli gutt, og krevde at ingen behandling skulle gis uten hans tillatelse. Han argumenterte med at behandlingen ville hindre datteren i noen gang å oppnå et sunt, normalt liv som kvinne og å stifte familie. Han ønsker å beskytte henne mot en irreversibel avgjørelse som hun kan komme til å angre senere i livet. Hormonbehandlingen kan gi permanente bivirkninger på fysiologi, permanent infertilitet, stemmeforandringer og hårvekst.

Familievold

Faren anket kjennelsen som begrenset hva han kunne si offentlig. Ifølge retten er farens insistering på å referere til barnet som datter og bruk av barnets opprinnelige navn, en form for familievold. Retten krever at han skal bruke barnets valgte mannsnavn og bruke mannlige pronomen både offentlig og privat.

Domstolen avgjorde tidligere iår at faren ikke har rett til å motsette seg kjønnsskiftet og at han burde prøve å forstå hva kjønnsdysfori innebærer, skriver Global News.

Barnet som nu er femten år gammelt, sier at det har identifisert seg som gutt siden elleveårsalderen og at det begynte å utforske overgangsbehandling som trettenåring.

Statsstøttet barnemishandling

Faren har opprettet en GoFundMe-side som i skrivende stund har samlet inn nesten 84 000 dollar. I den opprinnelige teksten som forklarer årsaken til pengeinnsamlingen, skrev han at han har gått igjennom et juridisk helvete og risikerer opp til fem års fengsel for å ha snakket sant om statsstøttet barnemishandling.

Moren – som har støttet barnets ønsker og tok kontakt med psykolog da barnet ga uttrykk for kjønnsforvirring – har vært skilt fra faren i en årrekke.

 

 

Dele
E-post
Facebook
Twitter
LinkedIn
Bli med i diskusjonen
Flere

Aktuelle nyheter

Foto: Rubaitul Azad fra Unsplash

El Salvador forbyr kjønnsideologi i skoleverket

President Nayib Bukele forbyr alt utdanningsmateriell som inneholder såkalt kjønnsideologi fra offentlige skoler og universiteter i El Salvador. Det skriver Document.no. FDocument.no skriver at forbudet