FN antas å svarteliste organisasjoner og ledere med tradisjonelt syn på kjønn og seksualitet

Foto: Daryan Shamkhali fra Unsplash
Foto: Daryan Shamkhali fra Unsplash

FN forbereder seg på å svarteliste over grupper, organisasjoner og ledere som har et tradisjonelt syn på kjønn og seksualitet, advarer den amerikanske organisasjonen Center for Family and Human Rights (C-Fam). De frykter at listen kan brukes til å innføre sanksjoner mot slike grupper. Det skriver den svenske avisa Världen idag.

Ifølge Christian Post er det FNs uavhengige ekspert på seksuell orientering og kjønnsidentitet, Victor Madrigal-Borloz, som nå kartlegger grupper, organisasjoner og ledere som har et tradisjonelt syn på kjønn og seksualitet.

Världen idag skriver at han skal utarbeide en rapport om kjønn, seksuell legning og kjønnsidentitet til FNs menneskerettighetsråd og har sendt ut en forespørsel om å bidra til rapporten. I sin forespørsel henvender han seg til “stater, regionale og nasjonale menneskerettighetsinstitusjoner, ikke-statlige organisasjoner, FN-byråer, akademiske institusjoner, lokale myndigheter og andre relevante aktører”.
Videre skriver Världen idag at mange av spørsmålene fra Victor Madrigal-Borloz fokuserer på religiøs tro. Han ønsker eksempler på “offentlige uttrykk eller uttalelser fra politiske og / eller religiøse ledere” som utfordrer LHBT-rettigheter.

Han vil vite hva som er deres viktigste argumenter og om de har vært effektive når det gjelder å undertrykke menneskerettighetene til LHBTQ-mennesker.

Madrigal-Borloz ber også om alle “eksempler der begrepet kjønn har blitt brukt i religiøse historier eller tradisjonelle historier, tradisjonelle verdier eller beskyttelse av familien” i motsetning til nye LGBTQ-politikk og lovgivning.

Formålet med rapporten skal være å “dokumentere hvordan disse historiene brukes til å fremme vold og diskriminering på grunnlag av seksuell legning og kjønnsidentitet og deres spesifikke innvirkning på seksuelle og reproduktive rettigheter”.

Madrigal-Borloz ønsker også informasjon om beskyttelse av religiøse, religiøse eller samvittighetsfulle motstandere i forskjellige stater som har begrenset “nytte av menneskerettigheter (inkludert seksuelle og reproduktive rettigheter) for LHBTQ-personer.

C-Fam frykter at FN-listen kan brukes til å innføre sanksjoner mot organisasjoner som ikke anser kjønn som en sosial konstruksjon, eller at “kjønnsteori” er en ubestridelig sannhet. C-Fam mener også at undersøkelsen utsetter disse gruppene for terrorangrep.

Noen av FNs spørsmål handler også om hvilke tiltak som er truffet av forskjellige land for å fremme LGBTQ-personers rettigheter.

Dele
E-post
Facebook
Twitter
LinkedIn
Bli med i diskusjonen
Flere

Aktuelle nyheter