Erkebiskopen i Kenya ber Church of England vende tilbake til kristendommen

Foto: Stephanie Leblanc fra Unsplash
Foto: Stephanie Leblanc fra Unsplash

Den anglikanske kirke i Kenya har på det kraftigste fordømt Church of Englands beslutning om å velsigne ekteskap mellom personer av samme kjønn.

– Den anglikanske kirke i Kenya oppfordrer vestlige liberale til å omvende seg og vende tilbake til den eneste tro på Jesus Kristus slik den er åpenbart i kirkens kanoniske skrifter, skriver erkebiskop Jackson Nasoore Ole Sapit fra Nairobi.

Avviser liturgisk velsignelse

I et brev offentliggjort 10. februar fordømmer den anglikanske erkebiskop Jackson Nasoore Ole Sapit fra Nairobi beslutningen til den anglikanske Church of England om å godkjenne liturgisk velsignelse av likekjønnede ekteskap.

Church of Englands beslutning er resultatet av en avstemning og det ble rost av erkebiskopene av Canterbury og York Stephen Cottrell i en felles uttalelse:

 

 

– For første gang vil Church of England offentlig, uforbeholdent og med glede ønske likekjønnede par velkommen i kirken, skrev de.

Selvmotsigende blidgjøring av begge sider

Ole Sapit kritiserer avgjørelsen som et selvmotsigende forsøk på å blidgjøre begge sider i den anglikanske debatten om ekteskap mellom personer av samme kjønn:

– Det er latterlig at Church of England bekrefter å forbli tro mot den tradisjonelle lære om ekteskap, men allikevel godkjenner at de såkalte kjærlighetsbønner brukes til å velsigne ekteskap mellom personer av samme kjønn. Dette er hyklersk og en åpenbar løgn for det finnes bare én sannhet og ikke mange versjoner eller meninger om den.

Uheldig fremvekst av liberale ideer

– Den uheldige fremveksten av liberale ideer i de vestlige provinsene av vårt elskede anglikanske kirkesamfunn er en villfarelse og må imøtegås med evangelisk sannhet. Etter å ha mistet all teologisk og doktrinær legitimitet har de liberale kirker brukt sin politiske dominans til å sekularisere kirken ved å normalisere all slags synd.

Ole Sapit hevder at den anglikanske kirke i Kenya er trofast mot evangeliet og ber anglikanske kirker i Vesten om å omvende seg:

 

 

– Vi i Kenyas anglikanske kirke i oppfordrer de vestlige liberale kirker til å omvende seg til den eneste troen på Jesus Kristus slik den er åpenbart og prediket i kirkens kanoniske skrifter. Retorikken om politisk og sekulær korrekthet vil kun tjene til å undergrave evangeliet og med mindre disse kirkene forkynner evangeliet slik vi har arvet det, vil de snart være irrelevant og miste sin identitet som kirke. I er jordens salt; men når saltet mister sin kraft, hvad skal det så saltes med? Det duer ikke lenger til noget, uten til å kastes ut og tredes ned av menneskene (Matteus 5:13). Vi retter en ydmyk oppfordring til disse kirkene: «Våkn opp! Styrk det lille som er tilbake, for selv det som er tilbake er nesten dødt. Dere oppfyller ikke Guds krav.»

Ekteskap inngås mellom mann og kvinne

– Av Den hellige skrift fremgår det at ekteskap er mellom mann og kvinne, det er monogamt og heteroseksuelt. Ethvert avvik fra Guds designede paktsforhold er syndig og uakseptabelt. Mennesker som ikke er kalt til ekteskap, men som trofast følger Kristus, omfavner sølibatet og lever lydig mot Bibelens lære.

Jackson Nasoore Ole Sapit ble 20. mai 2016 valgt som sjette erkebiskop av den anglikanske kirke i Kenya og tiltrådte 3. juli samme år ved All Saints Cathedral i Nairobi.

 

 

 

Dele
E-post
Facebook
Twitter
LinkedIn
Bli med i diskusjonen
Flere

Aktuelle nyheter

Foto: Camylla Battani fra Unsplash

Venstre vil tillate surrogati i Norge

Venstre la torsdag fram følgende forslag: * Stortinget ber regjeringen fremme forslag om å tillate samtidig egg- og sæddonasjon for enslige og par. * Stortinget ber