Foto: Tyler Nix fra Unsplash
Foto: Tyler Nix fra Unsplash

Det handler ikke lenger om kjærlighet

Utgangspunktet til denne teksten er at mennesker har like høy verdi, men at ikke alle ideer er like gode.

Regnbuebevegelsens politiske agenda bygger på en ideologisk overbevisning som inneholder flere ideer som er problematisk både verdimessig og vitenskapelig sett.

Men våger vi snakke om det?

Les også: – Jeg var så alene og redd, og følte på en ensomhet så stor at det kunne knuse et menneske i tusen biter

Lobbyister for å endre loven

Det første vi må legge til grunn er at bevegelsen er ideologisk motivert og har til hensikt å påvirke politikk, penger og lovverk for alle oss andre i samfunnet ved å erklære definisjonsmakten på kjønn og seksualitet.

FRI-foreningen ønsker derfor eierskap til Pride-festivalene fordi paraden er «(…) en mulig plattform for å sette lys på de kampene vi fortsatt kjemper» og FRI fremmer sin politiske agenda bredt gjennom å (…) drive påvirkningsarbeid overfor storsamfunnet, blant annet politikere, organisasjoner, myndigheter, næringsliv og massemedier».

Resultatet finner vi på Folkeregisteret, der kan du nå endre kjønn om du føler for det – ingen utredning eller betenkningstid er påkrevet, kun din signatur på et at du «opplever å tilhøre et annet kjønn».

Visste du at det er en større prosess å skifte navn enn juridisk kjønn i Norge?

Hva betyr skeiv ideologi?

Mange velger å gå i Pride av selvvalgte årsaker og ofte hører man fra politikere som poserer med et flagg at for dem handler pride og regnbueflagget om kjærlighet, mangfold og inkludering.

Men når man nå vet at det å flagge og gå i pride er å gi sin stemme og støtte til en bevegelse som hevder å sitte på definisjonsmakta over seksualitet og kjønn, da er det i beste fall naivt å gå i paraden for å fremstå mest mulig politisk korrekt. Tar man synlig avstand kan det føre til uthenging i media og stempling som bakstreversk og mørkemann.

Paraden representerer bare toppen av isberget på en ideologisk retning som er radikal på flere måter. Helhetsbildet kan beskrives som skeiv ideologi – og fremmer nye teorier og dekonstruksjon av samlivsrelasjoner og begreper.

«Kjønnsmangfold eksisterer ikke», stadfester en norsk professor i evolusjonsbiologi i dette foredraget.

Det skeive prosjektet krever kursing for å forstå

For skattebetalernes penger tilbys barn og ungdom kurs i normkritikk med gratis reiser og opphold. Skeivt virkelighetsbilde dyttes på barn i læreplaner fra barnehage til videregående, og gjennom kurs i Rosa kompetanse til de fleste offentlige arbeidsplasser.

Få tør å stille kritiske spørsmål, de fleste marsjerer i takt til det opplærte mantraet at ingen er trygge før alle er trygg. Og for at alle skal bli trygg må alle bli lært opp i skeiv forståelse av kjønn og seksualitet.

Nå kan bedrifter og organisasjoner få hedersmerket, regnbuetårn, et bevis på deres ansatte har fått skeiv opplæring og arbeidsplassen er således blitt trygg nok.

Hva bør vi vite om Pride som samfunnspåvirker?

Organisasjonen FRI bekrefter at paraden handler om politikk og lovendring for friere seksualitet og radikal kjønnsforståelse. Det handler ikke lenger om kjærlighet.

På den politiske agendaen til FRI er ordet «kjærlighet» nevnt én eneste gang, mens kjønn og seksualitet er omtalt over 400 ganger. Det er ikke uvanlig å tro at det Pride og regnbuen står for er å støtte kjærligheten, men det er heller blitt en støtteerklæring til ideologiske idéer som bryter med manges verdier og faktabasert vitenskap.

Her er noen utdrag fra FRIs agenda og konsekvenser ved å fronte skeiv politikk:

  • Fjerne sexkjøploven – blir hallikvirksomhet en ny industri? (§6.7)
  • Alle i barnehager og skoler bør få seksualundervisning med spesielt fokus på blant annet (…) normkritikk og nytelse (§3.3)
  • Innføre et tredje kjønnsalternativ i tillegg til mann og kvinne (§7)
  • Polygami – flere enn to kan gifte seg og alle skal ha lik juridisk foreldrerett til barn
  • Ungdom med forbigående kjønnsdysfori blir kjemisk kastrert med pubertetsblokkere og hormoner knyttet til kjønnskorrigerende behandling
  • Loven om sterilisering krever 25-årsgrense, mens 16-åringer blir steril og infertil med nåværende behandlingsform for ungdom med kjønnsdysfori
  • Barnevernsavdelinger kurset i Rosa kompetanse anser det som omsorgssvikt dersom foreldre nekter sine barn å sette i gang slik uvitenskapelig eksperimentell behandling.
  • Ungdom får stadig dårlige råd av Ung.no om hvordan de selv kan gjennomføre irreversible inngrep utenfor statens retningslinjer. Slik som privatisert brystfjerning og hormonbehandling.

Regnbuens toleranse har begrensninger

Toleranse overfor en annen virkelighetsforståelse kan man se langt etter. Lesbiske og homofile bryter ut av regnbuebevegelsen over hele verden da pride ikke lenger handler om kjærlighet, men om relativistisk idealisme som ikke har rom for vitenskapelig kjønnsforståelse eller legninger basert på biologi. I begynnelsen handlet det om aksept, deretter likestilling og at det er dominans som gjelder.

Under regnbueflagget krever aktivister og organisasjoner definisjonsmakt på vår alles forståelse av kjønn og seksualitet – kamuflert som kjærlighet, toleranse og inkludering.

 

– Det finnes mange gode grunner til å ikke gå i paraden eller å flagge med regnbuen. Den opplevde sosiale risikoen er imidlertid så stor at de fleste tier, skriver Truls Olufsen-Mehus, stortingskandidat, KrF Troms og Finnmark. Foto: Privat

Man presenteres ofte to valg: følg deres ideologi og uvitenskapelige teorier så blir man lykkelig fordi da kan alle være seg selv sånn som de er, eller så blir trusselen om selvmord neste argument i debatten. Derfor styrer de fleste unna den.

På bakgrunn av dette går ikke jeg lenger i paraden

Og jeg sympatiserer ikke lenger med regnbueflagget på grunn av ideologien den representerer. Det norske flagg på den andre siden symboliserer verdier som likeverd, frihet og stolthet (pride). Den siste endring i flaggloven liberaliserer bruk av andre flagg ved offentlige bygg.

Kan vi nå forvente en heksejakt etter de få kommunene som ikke automatisk flagger med regnbuen?

Les flere meninger fra Norsk debatt her

De fleste vet at det innebærer sosial risiko for seg selv å si at Pride representerer saker som bryter med egne verdier og forståelser. Bedrifter som ikke endrer sin logo med regnbuefarger risikerer å bli mistenkeliggjort og tape inntekt, det tryggeste forretningsmessig er derfor å bytte til regnbuelogo.

Frykt for bli urettmessig stemplet som å være «i mot mangfold og toleranse» er stor, og det enkleste er nok å bøye seg.

I den voksende skyggen av av selvsensur og cancel culture endres vår kultur, lover og virkelighetsoppfatning etter identitetspolitikkens ideal: Til et samfunn uten sannhet og moral.

Truls Olufsen-Mehus

Dele
Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
Andre skribenter
Relaterte saker