Canada: Sykepleier i avhør, hevder det kun finnes to kjønn

Foto: Dainis Graveris fra Unsplash
Foto: Dainis Graveris fra Unsplash

En sykepleier i Canada er i trøbbel fordi hun mener at det kun finnes to kjønn. Hun ble allerede i 2020 anklaget for å ha formidlet «medisinsk unøyaktig informasjon», og prosessen pågår fremdeles. Det skriver Document.no.

Amy Hamm er sykepleier i British Columbia, og har nå sittet i en disiplinær høring med British Columbia College of Nurses and Midwives (BCCNM), fordi hun anser at det finnes to kjønn, skriver Rebel News.

To sivile personer, som aldri har vært behandlet av Hamm, sendte en klage til BCCNM etter at Hamm og en venn hang opp en plakat som støttet Harry Potter-forfatter J.K. Rowling. Hamm er som Rowling en forkjemper for barn og kvinners rettigheter.

På plakaten sto det «I ♥ JK Rowling».

Da kritikere oppdaget at hun var sykepleier sendte de inn klagen til
BCCNM. De hevdet Hamm var transfobisk og ikke kunne yte trygg behandling og omsorg for pasienter med et av de utallige andre kjønnsidentitetene enn mann eller kvinne.

BCCNM startet en etterforskning av saken i november 2020, og hevdet først at Hamm formidlet «medisinsk unøyaktig informasjon», men denne tiltalen ble droppet i juni 2022.

Den nyere tiltalen hevder at Hamm «kom med diskriminerende og nedsettende uttalelser angående transpersoner» i perioden 2018 til 2021. Forbrytelsene skal hun ha begått i artikler, videoer, intervjuer og på sosiale medier.

Etter at klagen ble kjent har Hamm mottatt titusenvis av beskjeder som truer henne med hat og misbruk.

– Jeg tror det har en effekt som viser folk hvor giftig denne debatten faktisk er, sier Hamm.

Hamm grunnla gruppen Canadian Women’s Sex-Based Rights i 2019. Transgender Map beskriver Hamm som en «anti-trans ekstremist».

Hun fortsetter sin kamp på sosiale medier.

 

Document.no
Dele
E-post
Facebook
Twitter
LinkedIn
Bli med i diskusjonen
Flere

Aktuelle nyheter