Bokfestival avlyser Harry Potter-quiz

Harry Potter
Foto: Ester Marie Doysabas fra Unsplash

En årlig bokfestival som finner sted denne uken på New Zealand, har kunngjort at arrangementet har valgt å avlyse en planlagt Harry Potter-quiz. Arrangørene valgte på egenhånd å avlyse arrangementet for å forhindre promotering av det de kaller den “kontroversielle” forfatter J.K. Rowling på grunn av hennes anti-trans uttalelser. Det skriver LGBTQnation.

Arrangørene for Featherston Booktown Karukatea Festival sa at de konsulterte medlemmene i LHBTIQ-samfunnet før de tok avgjørelsen, men nå reagerer fans av Rowling avgjørelsen, og kaller det enda et resultat av cancel-culture.

Festivalformann Peter Biggs sa til New Zealands outlet Stuff at den overveldende responsen viste at det var en risiko rundt knyttet til det å forårsake stress for bestemte medlemmer av samfunnet, og det var det siste vi ønsket å gjøre,” “Vi har alltid trodd at Booktown burde være et inkluderende og innbydende sted for alle, så vi tok beslutningen om ikke å gå med Harry Potter.”

Dele
Share on email
E-post
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Bli med i diskusjonen
Flere

Aktuelle nyheter

Foto: Chris Murray Unsplash

Flere definerer seg som skeive

Flere enn før kaller seg homofile, lesbiske og bifile. Mange sier også at de er tiltrukket av «alle kjønn». Forskjellen er likevel stor mellom eldre