Bokfestival avlyser Harry Potter-quiz

Harry Potter
Foto: Ester Marie Doysabas fra Unsplash

En årlig bokfestival som finner sted denne uken på New Zealand, har kunngjort at arrangementet har valgt å avlyse en planlagt Harry Potter-quiz. Arrangørene valgte på egenhånd å avlyse arrangementet for å forhindre promotering av det de kaller den “kontroversielle” forfatter J.K. Rowling på grunn av hennes anti-trans uttalelser. Det skriver LGBTQnation.

Arrangørene for Featherston Booktown Karukatea Festival sa at de konsulterte medlemmene i LHBTIQ-samfunnet før de tok avgjørelsen, men nå reagerer fans av Rowling avgjørelsen, og kaller det enda et resultat av cancel-culture.

Festivalformann Peter Biggs sa til New Zealands outlet Stuff at den overveldende responsen viste at det var en risiko rundt knyttet til det å forårsake stress for bestemte medlemmer av samfunnet, og det var det siste vi ønsket å gjøre,” “Vi har alltid trodd at Booktown burde være et inkluderende og innbydende sted for alle, så vi tok beslutningen om ikke å gå med Harry Potter.”

Dele
E-post
Facebook
Twitter
LinkedIn
Bli med i diskusjonen
Flere

Aktuelle nyheter

Foto: Yoav Hornung fra Unsplash

170 000 i Prideparade i Tel Aviv

Deltakere i fargerike kostymer marsjerte gjennom den israelske storbyen Tel Aviv mens de viftet med regnbueflagg og danset til elektronisk musikk i den kraftige heten.

Foto: Cecilie Johnsen fra Unsplash

Pride forplikter

Pride-sjefen er klar for fest og kommer med en sterk oppfordring til utelivet i Oslo – Jeg vet at det er veldig mange som gleder

Foto: Maico Pereira fra Unsplash

Skeiv teologi og polyamorøse

Hva mener skeiv teologi om polyamorøse? Blant kristne handler debatten knyttet til ekteskap og kjønn som regel  om homofile par, og deres ønske om en