Bokfestival avlyser Harry Potter-quiz

Harry Potter
Foto: Ester Marie Doysabas fra Unsplash

En årlig bokfestival som finner sted denne uken på New Zealand, har kunngjort at arrangementet har valgt å avlyse en planlagt Harry Potter-quiz. Arrangørene valgte på egenhånd å avlyse arrangementet for å forhindre promotering av det de kaller den “kontroversielle” forfatter J.K. Rowling på grunn av hennes anti-trans uttalelser. Det skriver LGBTQnation.

Arrangørene for Featherston Booktown Karukatea Festival sa at de konsulterte medlemmene i LHBTIQ-samfunnet før de tok avgjørelsen, men nå reagerer fans av Rowling avgjørelsen, og kaller det enda et resultat av cancel-culture.

Festivalformann Peter Biggs sa til New Zealands outlet Stuff at den overveldende responsen viste at det var en risiko rundt knyttet til det å forårsake stress for bestemte medlemmer av samfunnet, og det var det siste vi ønsket å gjøre,” “Vi har alltid trodd at Booktown burde være et inkluderende og innbydende sted for alle, så vi tok beslutningen om ikke å gå med Harry Potter.”

Dele
E-post
Facebook
Twitter
LinkedIn
Bli med i diskusjonen
Flere

Aktuelle nyheter

Foto: Adam Nescioruk fra Unsplash

Norge responderer på Cass-rapporten

Overlege Anne Wæhre leder teamet ved Rikshospitalet som behandler unge transpersoner sier til NRK at hun mener det er lite dokumentert at behandlinga hun gir