Barnehage har fått utmerkelsen Regnbuefyrtårn

Barnehage
Foto La Rel Easter fra Unsplash

Grorud idrettsbarnehage er stolte og fornøyde etter at de nylig ble tildelt utmerkelsen Regnbuetårnet. Diplomet ble overrakt av FRI Oslo og Viken, som er et fylkeslag for foreningen FRI.

Blikk og Akers Avis Groruddalen (bak mur) har omtalt saken. Det var Document.no som først gjorde saken tilgjengelig. Document.no skriver videre:

 

Regnbuefyrtårn er et kvalitetsmerke som viser at hele ledelsen og minst 80 prosent av de ansatte ved en virksomhet har vært gjennom skolering og kompetanseheving med Skeiv kunnskap.

– I vår barnehage skal ingen barn eller ansatte lure på om de kan være seg selv. Sammen skal vi i barnehagen motvirke usynliggjøring og diskriminering, og vi skal fremme trygge leke- og læringsmiljøer for barna og et trygt arbeidsmiljø for alle ansatte, sier Nina Hegge, fagleder i Grorud idrettsbarnehage, i en pressemelding.

Samtlige ansatte har deltatt, ifølge Hegge.

– Det vi jobber for, er å skape et trygt og godt samfunn hvor alle kan leve fritt og uten fare for å bli diskriminert. Får vi trygge og åpne barn, får vi kanskje skapt et trygt og godt samfunn med plass til alle også, sier konstituert styreleder i FRI Oslo og Viken, Jan Elisabeth Lindvik, som hadde æren av å overrekke diplomet.

 

Det fremgår tydelig at språk er inkludert i dette programmet.

– Nå har vi fått økt bevissthet rundt hvordan vi ordlegger oss, hvilke bøker vi presenterer for barna, og det holdningsskapende arbeidet vi legger ned, håper vi vil bidra til gode samfunnsborgere på sikt, sier Hegge.

I barnehagen er det tegninger og kunst av regnbuens alle fasonger, ifølge Akers Avis Groruddalen. De ansatte sier til avisen at de fremmer mangfold og ulike familieformer i både bøker og på plakater.
Regnbueloven henger på veggene.

På den ene plakaten står det:

Jeg har lært at kjærlighet er kjærlighet, jeg er 4 år gammel. Hvor gammel er du?

 

FRI legger ikke skjul på at målet er å innføre barna så tidlig som mulig i radikal kjønnsteori.

– Jo tidligere vi kan komme inn og lage forståelse for dette med kjønn, identitet og seksualitet, jo bedre er det, sier Jan Elisabeth.

I barnehagen skal det være flere med «skeive» foreldre, ifølge Lindvik. Det bør her nevnes at det er mange homofile og lesbiske som aldri vil identifisere seg som skeive.

Skeiv kunnskap, som er FRI Oslo og Vikens fagavdeling, arbeider med kunnskapsheving i offentlig sektor i hovedstaden.

Dette er fastsatt i Oslo bystyres enstemmig vedtatte plan «Stolt og fri». Alt finansieres av Oslo kommune.

 

 

 

 

Dele
E-post
Facebook
Twitter
LinkedIn
Bli med i diskusjonen
Flere

Aktuelle nyheter