17 organisasjoner i USA krever slutt på diskriminering av LHBTIQ-personer ved landets kristne høyskoler og universiteter

Foto: Lobostudio Hamburgr fra Unsplash
Foto: Lobostudio Hamburgr fra Unsplash

Vårt Land skriver av 17 psykologi-organisasjoner har signert en uttalelse der de ber det amerikanske utdanningsdepartementet om å beskytte LHBT-studenter mot diskriminering ved religiøse høyskoler og universiteter.

Uttalelsen kommer som svar på et gruppesøksmål på vegne av 33 studenter eller tidligere studenter ved kristne høyskoler og universiteter i USA. De hevder at LHBT-studenter opplever utbredt diskriminering.

I studentsøksmålet fra tidligere i år hevdes det at LHBT-studenter ved 25 kristne høyskoler og universiteter ble tvunget til å delta i konverteringsterapi, ikke ble tillatt å date personer av samme kjønn, straffet for innlegg på sosiale medier og nektet boliger på campus.

I uttalelsen til organisasjonene heter det at «Tiår med psykologisk forskning har konsekvent funnet ut at diskriminering mot LHBTQ+-personer er skadelig, og kan føre til økt selvmordsrate, psykiske helsesymptomer, rusmisbruk, isolasjon og dårligere prestasjon på skolen».

Vårt Land skriver videre at det står at «mange i LHBT-miljøet er smertefullt klar over hvordan de har blitt ekskludert fra religiøs deltakelse, dømt for sine identiteter, og har sett religion bli brukt mot LHBT-personer til å motsette seg rettferdighet og sivile rettigheter over hele verden.»

Organisasjonene oppfordrer også Utdanningsdepartementet til å undersøke påstandene og iverksette passende tiltak for å beskytte LHBT-studenter. De 17 organisasjonene er en del av American Psychological Association (APA), det største vitenskapelige og profesjonelle psykologiforbundet i USA. APA har derimot ikke støttet uttalelsen.

Høyskolene og universitetene er unntatt en diskrimineringslov på religiøs bakgrunn. Loven, «Title IX», forbyr kjønnsdiskriminering på offentlige læresteder i USA. De 17 organisasjonene stiller seg kritisk til at de religiøse skolene får unntak for loven.

Som Samlivsrevolusjonen har skrevet tidligere; forslag om å inkludere kristne skoler og virksomheter i loven Title IX, innebærer en stor fare for trosfriheten, og motstanden mot dette forslaget møter stor motstand fra landets kristne.

Dele
E-post
Facebook
Twitter
LinkedIn
Bli med i diskusjonen
Flere

Aktuelle nyheter

Les boka Har du lyst har du lov

Her kan du lese den mye diskuterte boka Har du lyst har du lov, av den kjente psykologen og sexologen Thore Langfeldt: https://www.nb.no/items/2e4cc55e4a3d7a3cf43fba29206769f4?page=0