17 organisasjoner i USA krever slutt på diskriminering av LHBTIQ-personer ved landets kristne høyskoler og universiteter

Foto: Lobostudio Hamburgr fra Unsplash
Foto: Lobostudio Hamburgr fra Unsplash

Vårt Land skriver av 17 psykologi-organisasjoner har signert en uttalelse der de ber det amerikanske utdanningsdepartementet om å beskytte LHBT-studenter mot diskriminering ved religiøse høyskoler og universiteter.

Uttalelsen kommer som svar på et gruppesøksmål på vegne av 33 studenter eller tidligere studenter ved kristne høyskoler og universiteter i USA. De hevder at LHBT-studenter opplever utbredt diskriminering.

I studentsøksmålet fra tidligere i år hevdes det at LHBT-studenter ved 25 kristne høyskoler og universiteter ble tvunget til å delta i konverteringsterapi, ikke ble tillatt å date personer av samme kjønn, straffet for innlegg på sosiale medier og nektet boliger på campus.

I uttalelsen til organisasjonene heter det at «Tiår med psykologisk forskning har konsekvent funnet ut at diskriminering mot LHBTQ+-personer er skadelig, og kan føre til økt selvmordsrate, psykiske helsesymptomer, rusmisbruk, isolasjon og dårligere prestasjon på skolen».

Vårt Land skriver videre at det står at «mange i LHBT-miljøet er smertefullt klar over hvordan de har blitt ekskludert fra religiøs deltakelse, dømt for sine identiteter, og har sett religion bli brukt mot LHBT-personer til å motsette seg rettferdighet og sivile rettigheter over hele verden.»

Organisasjonene oppfordrer også Utdanningsdepartementet til å undersøke påstandene og iverksette passende tiltak for å beskytte LHBT-studenter. De 17 organisasjonene er en del av American Psychological Association (APA), det største vitenskapelige og profesjonelle psykologiforbundet i USA. APA har derimot ikke støttet uttalelsen.

Høyskolene og universitetene er unntatt en diskrimineringslov på religiøs bakgrunn. Loven, «Title IX», forbyr kjønnsdiskriminering på offentlige læresteder i USA. De 17 organisasjonene stiller seg kritisk til at de religiøse skolene får unntak for loven.

Som Samlivsrevolusjonen har skrevet tidligere; forslag om å inkludere kristne skoler og virksomheter i loven Title IX, innebærer en stor fare for trosfriheten, og motstanden mot dette forslaget møter stor motstand fra landets kristne.

Dele
E-post
Facebook
Twitter
LinkedIn
Bli med i diskusjonen
Flere

Aktuelle nyheter

Norge responderer på Cass-rapporten

Overlege Anne Wæhre leder teamet ved Rikshospitalet som behandler unge transpersoner sier til NRK at hun mener det er lite dokumentert at behandlinga hun gir