Wikipedia krever at redaktørene ikke gir uttrykk for konservativt syn på ekteskapet

Foto: Luke Chesser fra Unsplash
Foto: Luke Chesser fra Unsplash

Redaktører av nettleksikonet Wikipedia har ikke lenger lov til å ta stilling til et tradisjonelt syn på ekteskap i sin personlige presentasjon, melder det britiske meningsinstituttet The Christian Institute. En av nettstedets administratorer må ha forlatt oppdraget på grunn av utviklingen. Det skriver den svenske avisen Världen idag.

Världen idag skriver videre:

Christian Institute skriver at Wikipedias redaktører, som består av frivillige som jobber med å skrive og redigere artikler i det store online leksikonet, har fått en konflikt som handler om disse redaktørenes såkalte brukerbokser, som er på deres personlige sider, og som formidler informasjon om dem selv.

I følge instituttet må undergruppen av redaktører, som har ansvaret for Wikipedias politikk, ha bestemt at det er i strid med nettstedets retningslinjer, som forbyr politisk eller aktivistisk materiale i disse boksene, å inkludere “pro-ekteskapsinnhold”.

Avisen Christian Post, som rapporterer om saken, gir uttrykk for at forbudet gjelder informasjon i brukerboksene som er mot ekteskap av samme kjønn, og gir som eksempel en brukerboks som burde ha inneholdt setningen: “Denne brukeren mener at ekteskapet er mellom en mann og en kvinne . ”

Samtidig opplyser The Christian Institute at Wikipedias politikkgruppe derimot ikke har gitt etter for brukerbokser som gir uttrykk for støtte til ekteskap av samme kjønn.

Denne ensidigheten må ha betydd at en av nettstedets administratorer, med brukernavnet “Ad orientem”, valgte å forlate sin stilling og advarte om at prosedyren er “klart uforenlig” med nettstedets forpliktelse om nøytralitet.

En av grunnleggerne av Wikipedia, Larry Sanger, skal i mai 2020 ha uttalt at nettstedets policy, som kalles NPOV, og som handler om å skrive fra et nøytralt synspunkt, nå er “død”, opplyser Christian Post.

“Den opprinnelige politikken har lenge vært glemt, Wikipedia har ikke lenger politikk om å være nøytral” skrev Sanger.

Dele
E-post
Facebook
Twitter
LinkedIn
Bli med i diskusjonen
Flere

Aktuelle nyheter