Venstre vil tillate surrogati i Norge

Foto: Camylla Battani fra Unsplash
Foto: Camylla Battani fra Unsplash

Venstre la torsdag fram følgende forslag:

* Stortinget ber regjeringen fremme forslag om å tillate samtidig egg- og sæddonasjon for enslige og par.

* Stortinget ber regjeringen gjennomgå tilbudet av infertilitetsbehandling for å sikre at det er reelt, likeverdig og tilgjengelig.

* Stortinget ber regjeringen utrede regulering av ikke-kommersiell surrogati i Norge.

* Stortinget ber regjeringen gjennomgå det juridiske vernet av barn født av surrogatmor i utlandet, med formål å styrke barns rettigheter.

– Tiden er inne for å åpne for å gjøre surrogati lovlig i Norge. Det finnes mange i Norge i dag som benytter seg av surrogatmor i utlandet av ulike grunner, sier Unge Venstre-leder Ane Breivik til VG.

Avisen Dagen skriver hun sier at ønsket om barn er veldig stort for mange og noe man bør i større grad legge til rette for i samfunnet.

– Å tillate dette i Norge vil gjøre at færre benytter seg av surrogati i utlandet, og at vi kan være mer trygge på at alle involverte i prosessen vil bli ivaretatt når det foregår på norsk jord, sier Breivik.

Dele
E-post
Facebook
Twitter
LinkedIn
Bli med i diskusjonen
Flere

Aktuelle nyheter

Medisin

Skottland responderer på Cass-rapporten

Skottlands regjeringsparti Scottish National Party (SNP) suspenderer bruken av pubertetsblokkere i en stor helomvending, etter å ha lest en knusende britisk rapport av barnelegen Hilary

Foto: Adam Nescioruk fra Unsplash

Norge responderer på Cass-rapporten

Overlege Anne Wæhre leder teamet ved Rikshospitalet som behandler unge transpersoner sier til NRK at hun mener det er lite dokumentert at behandlinga hun gir