USA: Staten New Hampshire kan få en lovgivning som forbyr visse kjønnsebekreftende operasjoner

Foto: Bonnie Kittle fra Unsplash
Foto: Bonnie Kittle fra Unsplash

Representantenes hus i New Hampshire vedtok torsdag et begrenset lovforslag for å forby spesifikke kjønnsbekreftende operasjoner for mindreårige, og sendte det reviderte forslaget til det GOP-kontrollerte senatet, som forventes å godkjenne det.

Hvis forslaget blir underskrevet av New Hampshires moderate republikanske guvernør Chris Sununu, vil House Bill 619 forby helsepersonell fra å utsette mindreårige for kjønnsoperasjoner og begrense helsepersonell fra å sende personer under 18 år ut av staten for å motta operasjonene.

I sin opprinnelige form ville loven ha forbudt andre transkjønnede operasjoner som mastektomier samt farmasøytiske transkjønnede intervensjoner som krysskjønnshormoner og pubertetsblokkerende medisiner. Imidlertid forbyr den reviderte versjonen som ble vedtatt torsdag bare kjønnsoperasjoner.

Lifesitenews

Dele
E-post
Facebook
Twitter
LinkedIn
Bli med i diskusjonen
Flere

Aktuelle nyheter

Stemme

Forbud mot konverteringsterapi vedtatt

Under voteringen stemte 85 stortingsrepresentanter for, mens 15 stemte mot, ifølge Dagen. Loven, som har vært under utvikling siden 2019, vil gjøre det straffbart å prøve

Foto: Samantha Gades fra Unsplash

Pride-uke i norsk ishockey

Denne uka er det Pride-uke i norsk ishockey, og det blir også markert i NRKs Supernytt. Supernytt er et program det er vanlig for norske