USA: Senatet vedtok lov om likekjønnet ekteskap

Washington, USA
Foto: Jorge Alcala fra Unsplash

Senatet vedtok tirsdag med stemmer fra begge partier en lov som beskytter likekjønnet ekteskap i USA.

Loven ble vedtatt med 61 mot 36 stemmer etter at tolv republikanere stemte sammen med demokratene for loven, skriver Document.no.

 

Det trengtes 60 stemmer for å vedta loven uten debatt.

 

President Joe Biden sier han skal undertegne loven kjapt og med stolthet.

Flertallslederen, senator Chuck Schumer, påpekte stolt da loven ble vedtatt at han hadde på seg samme slips som da hans lesbiske datter giftet seg.

Avstemningen var personlig for flere senatorer, blant dem Tammy Baldwin, USAs første åpent lesbiske senator, som har arbeidet for rettighetene til homofile i flere tiår.

Loven krever imidlertid ikke at delstatene må innføre retten til likekjønnet ekteskap, men den krever at de anerkjenner slike ekteskap som er inngått i andre delstater.

En av de mer konservative republikanere som stemte for loven, Cynthia Lummis, sa at hun fortsatt støtter kirkens doktrine om at ekteskap er mellom mann og kvinne, men at USA er basert på et skille mellom kirke og stat, og at det er viktig med toleranse for andres synspunkter

Dele
E-post
Facebook
Twitter
LinkedIn
Bli med i diskusjonen
Flere

Aktuelle nyheter

Foto: Cecilie Johnsen fra Unsplash

MF beklager overfor skeive

– I år flagger vi med regnbueflagget i juni måned for å markere og synliggjøre mangfold, toleranse og inkludering. Det sa rektoren ved MF vitenskapelig