Trettebergstuen: Vi kunne vært mer presise

Foto: brotiN biswaS fra Pexels
Foto: brotiN biswaS fra Pexels

Kultur- og likestillingsminister Anette Trettebergstuen (Ap) kritiserte nylig Aftenposten-kommentator Andreas Slettholm i et innlegg i Aftenposten.

Statsrådens innlegg kom etter at Slettholm uttalte seg kritisk mot lovforslaget, og stilte spørsmålet om regjeringen vil straffe foreldre for å være skeptisk til barns kjønnsskifte.

Trettebergstuen skriver blant annet:

– At konservative kristne miljøer maler fanden på veggen når det gjelder snakk om et forbud mot konverteringsterapi, var ventet. At Aftenposten gjør det samme, er overraskende,

– Så kunne jeg for all del vært mer presis i min beskrivelse av kontakten vi har hatt underveis i arbeidet, siden mange har brukt krefter på å henge seg opp i at jeg sa lovavdelingen da jeg mente Justis- og beredskapsdepartementet, skriver Trettebergstuen.

– Vi vet at forslaget går langt i forhold til andre lands forbud. Det er meningen, for vi ønsker ikke bare et forbud mot konverteringsterapi for barn, slik andre land har. Vi vil gå lenger enn forrige regjering.

Trettebergstuen anklager i innlegget Aftenposten for å ikke vite hvordan lovarbeid foregår.

– Det er nemlig ikke vår fremgangsmåte som er uvanlig, men Solberg-regjeringens. Det at lovavdelingen avga en tolkningsuttalelse til Abid Rajas lovforslag, var et særtilfelle. Noe Slettholm selv kan lese i tolkningsuttalelsen fra i fjor: «Bredere utredninger av forholdet til menneskerettslige forpliktelser i forbindelse med lovarbeid foretas vanligvis av det departementet som har ansvaret for lovarbeidet».

Dele
E-post
Facebook
Twitter
LinkedIn
Bli med i diskusjonen
Flere

Aktuelle nyheter