USA: Leder av katolsk utdanningskomite kritisk til LHBTIQ-ideologi i katolsk utdanning

Foto: Mathew Schwartz fra Unsplash
Foto: Mathew Schwartz fra Unsplash

Biskop Thomas Daly fra Spokane, Washington, uttalte seg svært kritisk til fremveksten av LHBT-ideologi i katolsk utdanning, og kalte den “tragisk og syndig” i et intervju med avisen National Catholic Register. Det skriver Lifesitenews.

Daly, leder av Catholic Education Committee of the United States Conference of Catholic Bishops (USCCB), fordømte slettingen av foreldrenes rettigheter ved offentlige skoler i kommentarer til National Catholic Register på USCCBs høstmøte i november.

Han bemerket også at transgender-ideologi har blitt stadig mer utbredt i katolske skoler, og at noen til og med lar elever “velge dine egne pronomen” under påskudd av “å være bekreftende og imøtekommende.”

Kjønnsideologi burde «ikke ha noen plass» i skolene, sa Daly til National Catholic Register, og la til at det er spesielt «tragisk og syndig» når det gjennomsyrer katolske høyere utdanningsinstitusjoner.

Washington-biskopen tok for seg økende LHBT-identifikasjon blant ungdom og sa at han tror at sosiale medier spiller en “betydelig rolle” i veksten av kjønnsforvirring.

 

Dele
E-post
Facebook
Twitter
LinkedIn
Bli med i diskusjonen
Flere

Aktuelle nyheter

Regnbuemesser i kirken

I år holdes det minst 18 såkalte regnbuemesser i Den norske kirke i forbindelse med Pride-feiringer, viser en oversikt. Avisen Dagen var til stede i