USA: Kirurg innrømmer at kjønnsskifteoperasjoner på barn fører til livslang infertilitet

Sykehus operasjon
Foto Artur Tumasjan fra Unsplash

En kontroversiell amerikansk kirurg fra Portland har åpenhjertig avslørt ulemper som infertilitet ved å utføre kjønnsoperasjoner på transkjønnede barn og voksne. Dette ble gjort i en video som siden ser ut til å ha blitt slettet.

Dr. Blair Peters er en selvskreven «skeiv kirurg» med «han/de»-pronomen og rosa hår. Han har en «lidenskap» for kjønnskorrigerende operasjoner på påståtte transpersoner. Likevel innrømmer han at pasientene, mange av dem unge, etter operasjon vil bli permanent ufruktbare og ha store seksuelle problemer. Dette skriver Document.no. Document.no skriver videre:

 

Blair Peters er en høyt rangert plastikkirurg ved Oregon Health and Science University (OHSU). Han jobber på ett av USAs mest progressive sykehus. Han presenterer selv prosedyrene sine, hvorav noen involverer robotikk, som eksperimentelle. Kirurgen sier at han «finner ut hva som fungerer» og at teamet hans vil vite mer i løpet av de neste «fem til ti årene».

 

Dr. Peters innrømmet alvorlige konsekvenser for sine pasienter i et 37-minutters intervju med Dr. Brianna Durand. Det originale videoinnlegget fra i fjor ser ut til å ha blitt slettet, men er blitt hentet fra et arkiv og nylig delt på sosiale medier.

I videoen beskriver Peters fremskritt som gjøres innen falloplastier og vaginoplastier, inkludert ved å bruke en robot kontrollert av en kirurg for å bygge en «ny vagina» fra penis og pungvev.

Han beskriver fjerning av kjønnsorganer fra ikke-binære pasienter, en stadig mer populær prosedyre kjent som «nullifisering». Han snakker også om mindreårige personer som har tatt pubertetsblokkere og gjennomgår genitale operasjoner.

Å kirurgisk endre mannlige og kvinnelige kjønnsorganer for å matche organene til det motsatte kjønn, eller ganske enkelt å fjerne pasientenes kjønnsorganer helt, er allment oppfattet som tøffe og problematiske prosedyrer.

Talsmenn for såkalt kjønnsbekreftende behandling hevder at slike inngrep er viktige for noen transpersoner. Kritikere sier derimot at slik behandling bør forbys, spesielt for barn, og at pasientene trenger rådgivning, ikke kirurgi som endrer hele ditt liv og som det kan være umulig å reversere.

Noen av seerne kaller de medisinske prosedyrene «onde» og sammenligner dem med eksperimenter fra nazitiden.

Den konservative forfatteren Christopher Rufo sammenligner kirurg Blair Peters med den fiktive legen som bygger et monster fra kroppsdeler i Mary Shelleys roman Frankenstein.

Dele
E-post
Facebook
Twitter
LinkedIn
Bli med i diskusjonen
Flere

Aktuelle nyheter

Medisin

Skottland responderer på Cass-rapporten

Skottlands regjeringsparti Scottish National Party (SNP) suspenderer bruken av pubertetsblokkere i en stor helomvending, etter å ha lest en knusende britisk rapport av barnelegen Hilary