Universitetet fortsetter å leie pinsebygg, men vil vise frem regnbueflagget

Foto: Sara Rampazzo fra Unsplash
Foto: Sara Rampazzo fra Unsplash

Tidligere i år ble det klart at studenter ved Universitetet i Agder ikke ønsket å ha forelesninger i lokalene til pinsemenigheten i Kristiansand. Årsaken er menighetens konservative syn på seksualitet og samliv.

Studentparlamentet ba derfor universitetsledelsen om å avslutte leieavtalen med Kristiansand Kongressenter i Q42, men det viser seg nå at de ikke har blitt hørt.
Universitetet i Agder har besluttet å fortsette å leie lokalene til Kristiansand Kongressenter, men velger å vise regnbueflagget som en del av UiAs logo, både inni og utenfor Q42 når de leier senteret.

Det skriver Fædrelandsvennen .

– Regnbueflagget er studentene kjent med og vi håper at alle vil føle seg velkommen, sa Sunniva Whittaker, rektor ved UiA, på en pressekonferanse fredag.

Studentparlamentet ved UiA har vært negative til at universitetet bruker Q42 til å holde forelesninger. Lokalet eies av pinsemenigheten Filadelfia Kristiansand, og flere studenter har reagert på menighetens konservative ekteskapssyn.

Avisen Dagen har tidligere skrevet at Kristiansand Kongressenter sliter med underskudd og sviktende inntekter grunnet koronakrisen, men de vant anbudet UiA lyste ut, og får dermed forlenget leieavtalen med universitetet.

Studentparlamentet er ikke fornøyd med at Kristiansand Kongressenter vant anbudet og krever nå at det blir tilbud om å streame forelesningene hjemmefra.

– På denne måten kan i alle fall studenten slippe å tvinges inn i et lokale med en klump i magen, sier Olea Norset, leder for studentparlamenter, i en pressemelding.

Dele
E-post
Facebook
Twitter
LinkedIn
Bli med i diskusjonen
Flere

Aktuelle nyheter