Universitet i Sverige kansellerer debatt om Kajsa Ekman og kjønnets eksistens, frykter krenkelser

Foto: Sam Rios fra Unsplash
Foto: Sam Rios fra Unsplash

Forfatteren og feministen Kajsa Ekis Ekman har nylig gitt ut boken Om könets existens, som kritiserer den postmoderne holdningen rundt kjønn. Boken skulle være temaet for en diskusjon på Mittuniversitetet om temaet kjønn og identitet. Men frykt for at noen skulle føle seg krenket førte til avlysning. Som da sa: Universitetet skal ikke være en plass for “transofobi og transhat”.

På torsdagen var det tänkt att det skulle hållas ett frukostseminarium på Mittuniversitetet med utgångspunkt i Kajsa Ekis Ekmans nya bok ”Om könets existens”.

Men arrangören Forum för genusvetenskap valde att ställa in evenemanget, rapporterar Dagens Nyheter.

– Vi tänkte att boken skulle vara en utgångspunkt för diskussion, men vi valde att ställa in eftersom vi såg att det blev alltför stor risk att det skulle bli en kränkande miljö för personer som skulle delta. Vi vill inte vara en plattform där människor blir kränkta, säger forskaren Sara Nyhlen, ledare för Forum för genusvetenskap, till DN.

Document.no skriver at Kajsa Ekis Ekman, som tillegg til å være forfatter, foredragsholder og feminist, også er antikapitalist og hører til langt ute på venstresiden. Men hennes syn på transpersoner, uttrykt blant annet i en artikkel i Aftonbladet i 2018,  har gjort at hun har blitt kansellert av sosialistene i Vänsterpartiet i Sverige.

Dele
E-post
Facebook
Twitter
LinkedIn
Bli med i diskusjonen
Flere

Aktuelle nyheter

Foto: Headway fra Unsplash

Kristent ressurssenter utvider staben

Peter Risholm gikk nylig inn i nyopprettet stilling i Kristent Ressurssenter. Der vil han jobbe med «kommunikasjon og samfunn», ifølge organisasjonens pressemelding. Den 1. desember

Foto: Tingey Injury Law Firm fra Unsplash

Ankedommen mot Päivi Räsänen faller i dag

I starten av september behandlet ankedomstolen i Helsingfors saken mot tidligere partileder og innenriksminister Päivi Räsänen. Räsänen, som fortsatt er medlem av den finske riksdagen