Unge Venstre-leder: Ideen om mer enn to kjønn er basert på vitenskap

Synge - mikrofon
Foto: Jason Rosewell fra Unsplash

Det er på grensen til parodisk når KrFU skal fortelle andre at de må basere meningene sine på forskning, sier Sondre Hansmark til Vårt Land.

Unge Venstre-lederen reagerer på refsen KrFUs nestleder, Hadle Bjurland, ga ung.no mandag.

KrFU og kristendemokrater har alltid stått på moralismens side, men når det passer dem så skyver de gjerne forskningen foran seg, sier Hansmark om den.

Svar om kjønn førte til storm

Bakgrunnen er svar som ble gitt til unge av rådgivningssiden Ung.no, som drives av Barne- og familiedirektoratet (Bufdir).

En gutt som spurte om det er galt å mene at det finnes bare to kjønn fikk til svar at det er «omtrent som å mene at jorda er flat», meldte Minerva 6. februar.

Det fikk biologiprofessor Kristian Gundersen til å utbryte: «Å basere offentlig rådgivning på ideologi er ikke greit», og Ung.no beklaget.

KrFU-nestleder Hadle Bjurland sa til Vårt Land  at han håper ung.no skjerper rutinene sine selv, at de de går gjennom eget materiale og sikrer at det er basert på forskning.

Det utsagnet synes Hansmark ifølge Vårt Land er «skremmende»:

Det er skremmende at Bjurland mener ung.no er dårlig kvalsikret, fordi de har meninger som ikke er hans. Og at han åpner opp for at noen kan gripe inn.

Svaret fra ung.no er ikke basert på ideologi, mener han. Tvert imot er det «i essensen helt rett»:

 KrFU må skjønne at vi lever i det 21. århundre. Ung.no har forskningen og vitenskapen på sin side og trenger ikke revidere retningslinjene sine. Det er få gode grunner til å hevde at det ikke finnes flere enn to kjønn. Kjønn er noe folk må definere selv ut fra hva de identifiserer seg som.

Dele
E-post
Facebook
Twitter
LinkedIn
Bli med i diskusjonen
Flere

Aktuelle nyheter