Flyselskapet Swiss International Air Lines bryter kontrakt med sjokoladefirma etter press fra LHBTI-grupper

Swiss airlines
Foto: Miguel Angel Sanz fra Unsplash

Det sveitsiske sjokoladefirmaet  Läderach har i den senere tid blitt utsatt for flere angrep mot sine butikker, og mange politikere har tatt til orde for boikott av firmaets produkter.  Årsaken er eiernes støtte til arbeidet mot abort og deres kristne syn på ekteskap og familie. Sist ut er Flyselskapet Swiss International Air Lines som etter press fra LHBTI-grupper, bryter kontrakten med sjokoladefabrikanten.

Läderach har produsert sjokolade av svært høy kvalitet i mer enn 50 år og har over 700 ansatte i Sveits og andre land verden rundt. Sjokoladefabrikken har 60 butikker, og er en av de største arbeidsgiverne i kantonen Glarus. Fabrikkens grunnlegger, Jürg Läderach, er en evangelisk kristen og også leder av non-profit gruppen Christians for Today, hvis visjon er å beskytte og støtte kristne verdier. Hva de prioriterer, er familie, ekteskap, forsvaret for samvittighetsfrihet, ytringsfrihet, trosfrihet og forsvaret av det ufødte livet.

Radikale grupper begynte å angripe butikkene til Läderach etter at det kom fram at Christians for Today var en av 14 grupper som organiserte den årlige “Marsjen for livet” som i 2019 samlet over 1200 mennesker i Zurich for å forsvare ufødte barn med Downs syndrom. Bare tre timer etter at marsjen fant sted, ble en av firmaets butikker i byen angrepet med maling. Noen dager etter ble en butikk i Basel angrepet og vandalisert med smørsyre. Brannvesenet måtte tilkalles og butikken måtte stenge i flere dager for å få fjernet stanken.

Ifølge regionalavisen Sued Ost Schweiz, forklarte angriperne sine handlinger på sosiale medier med å påstå at Läderach finansierer høyreekstreme krefter og kristenfundamentalistisk ideologi. De gikk til og med så langt at de hevdet at Läderach, som har som politikk å bare bruke kakaobønner kjøpt gjennom rettferdig handel, gjør dette for å føre videre en “post-kolonial og rasistisk arv”. Også enkelte politikere skal i følge  Evangeliefocus har uttrykt forståelse for de radikales narrativ.

Sosialistpartiet er den nest største gruppen i det sveitsiske parlamentet, og deres ungdomsparti ønsker å organisere en boikott mot Läderach for å fordømme selskapets påståtte “kamp mot homoseksuelle og kvinners rettigheter”.

I løpet av de siste månedene har Läderach meldt fra om syv tilfeller av vandalisme mot sine butikker. Firmaets leder, Johannes Läderach, gikk nylig ut å ba om retten til å uttrykke egne meninger, da det “ikke er akseptabelt at arbeidsgivere skal måtte lever i frykt”. Han sa videre at i et intervju med det Sveits’ ledende avis, NZZ at “We have homosexuals working for us. We don’t ask about it. Läderach has a zero-tolerance policy regarding discrimination”.

 

Les mer: Evangelicalfocus

Dele
E-post
Facebook
Twitter
LinkedIn
Bli med i diskusjonen
Flere

Aktuelle nyheter

Foto: Camylla Battani fra Unsplash

Venstre vil tillate surrogati i Norge

Venstre la torsdag fram følgende forslag: * Stortinget ber regjeringen fremme forslag om å tillate samtidig egg- og sæddonasjon for enslige og par. * Stortinget ber