Tyskland: Ny lov åpner for å endre kjønn hvert år

Reichstag i Berlin
Foto: Angelo Abear fra Unsplash

Tysklands regjering har godkjent et endelig utkast til ny lov om selvbestemmelse. Den forenkler tyske borgeres muligheter til å endre kjønn og fornavn i offisielle dokumenter. Teoretisk kan kjønn endres hver 15. måned.  Det skriver Document.no.

– En positiv utvikling

Inntil den nye loven trer i kraft må tyskerne gjennom to undersøkelser hos psykologer før de kan skifte kjønn. I tillegg må kjønnsskiftet godkjennes av en dommer. Disse hindringene vil nu bli fjernet.

Ifølge familieminister Lisa Paus er Tyskland inne på et godt spor:

– Forbundsregjeringens godkjennelse av utkastet til loven om selvbestemmelse er et stort øyeblikk for trans- og interkjønnede. Grunnloven garanterer fri utvikling av personligheten og respekt for kjønnsidentiteten. Til tross for dette er de berørte i mer enn 40 år blitt diskriminert av loven. Dette er endelig slutt. Med loven om selvbestemmelse realiserer vi ethvert menneskes rett til å bli respektert for sin kjønnsidentitet. Loven vil beskytte minoriteter og er et sosialpolitisk skritt fremover. Dette er hva denne regjeringen står for.

 

 

Dele
E-post
Facebook
Twitter
LinkedIn
Bli med i diskusjonen
Flere

Aktuelle nyheter

Foto: Cecilie Johnsen fra Unsplash

MF beklager overfor skeive

– I år flagger vi med regnbueflagget i juni måned for å markere og synliggjøre mangfold, toleranse og inkludering. Det sa rektoren ved MF vitenskapelig