Transkvinne trolig til OL

Foto: Kyle Dias fra Unsplash
Foto: Kyle Dias fra Unsplash

43 år gamle Laurel Hubbard ble født mann, men gikk gjennom et kjønnsskifte i 30-åra. Nå kan “hun” få anledning til representere New Zealand i Olympiske leker. Det skriver Dagbladet.

Hubbard har tidligere konkurrert som mann, men en endring i OL-reglene har åpnet opp for at vektløfteren kan kvalifisere seg til årets mesterskap. Hun har nemlig vist testosteronnivåer under det som kreves av den olympiske komité. Dermed er hun berettiget til å stille som kvinne under årets OL.

Hubbard må ha et testosteronnivå som er under 10 nanomol per liter. Det kriteriet innfrir hun.

43-åringen går mot å kvalifisere seg i kvinnenes +87kg kategori. Der er hun ranket som nummer 16 i verden.

Hubbards potensielle deltakelse har skapt debatt og den tidligere olympiske vektløfteren Tracey Lambrechs mener at newzealenderen ikke burde få lov til å delta.

– Jeg er veldig skuffet og jeg er skuffet for den kvinnelige utøveren som mister plassen sin i OL. Vi er for likestilling i idretten, men akkurat nå føler jeg den blir tatt fra oss, sier Lambrechs til TVNZ.

Ifølge Dagbladet sier New Zealands Olympiske Komite (NZOC)  i en uttalelse at de har hele tiden stått bak Hubbard.

Dele
Share on email
E-post
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Bli med i diskusjonen
Flere

Aktuelle nyheter

Foto: Aditya Saxena fra Unsplash

Polen fortsetter med LHBTIQ-frie soner

Stavanger Aftenblad og danske Politiken omtaler Polens nei til liberal LHBTIQ-politikk. Avisene omtaler uten forklaring at LHBTIQ-rettigheter er det samme som menneskerettigheter. Trusselen om å