Studentleder ved NLA: Det handler om diskriminering

Foto: James Sutton fra Unsplash
Foto: James Sutton fra Unsplash

For ikke lang tid tilbake var begrepet diskriminering knyttet til usaklig forskjellsbehandling, Konflikten ved NLA-Oslo viser tydelig hvordan begrepet gradvis har blitt endret og utvidet  til nå også å inkludere meninger. Studentleder ved NLA, Elias Killi viser dette tydelig når han hevder at konflikten ved skolen handler om diskriminering.  Ikke fordi ansettelsen av presten Jens Fredrik Brenne medførte en diskriminering av andre søkere, men fordi studentene mener Brennes konservative syn på homofili diskriminerer de progressive studentene som ikke føler seg trygge på ham. Til Vårt Land sier han:

 

Det er mange studenter som uavhengig av hvordan de stiller seg til denne saken nå sitter med en vond klump i magen.

– Han skriver at skoleledelsen er åpne og har god dialog, men studentene har jo enda ikke hørt fra dem.

– Han sier at han er opptatt av at alle studentene skal bli ivaretatt, men det var ikke inntrykket vi fikk på onsdagens møte. Der var han ikke enig i at dette handler om diskriminering. Men selvfølgelig handler det om diskriminering.

.

Studentlederen kommer med sine uttalelser etter at rektor Sødal  omtalte dialogen med studentene som «åpen og god»:

«Vi opplever ikke at vi er en taus ledelse. Nå er det ikke nødvendigvis slik at alle er enige i alt, men vi ønsker uansett at alle studenter skal oppleve at de blir ivaretatt av oss», skrev Sødal i en tekstmelding til Vårt Land.

Sødal sa videre at ledelsen ønsker å fortsette dialogen de har, direkte med studentene.

 

Dele
E-post
Facebook
Twitter
LinkedIn
Bli med i diskusjonen
Flere

Aktuelle nyheter