Student i Skottland under etterforskning etter å ha gitt uttrykk for tradisjonelt syn på kjønn

Foto: Markus Winkler fra Unsplash
Foto: Markus Winkler fra Unsplash

Lisa Keogh (29) studerer jus ved  Abertay University i Dundee, Skottland. Nå etterforskes hun av universitet, anklaget for å ha kommet med «krenkende» og «diskriminerende» kommentarer. Hun sa blant annet at kvinner har medfødte, kvinnelige kjønnsorganer, og at kvinner ikke er like fysisk sterke som menn.

Det var to medstudenter som rapporterte tobarnsmoren Keogh  til universitetets ledelse.

Keogh i følge Nyheteridag med sine uttalelser under et videoseminar om kjønnsidentitet, feminisme og loven, hvor man blant annet diskuterte om menn hadde rett til å delta i kvinneklassen i kampsport.

– Jag trodde det var ett skämt. Jag trodde inte att den fanns en chans att universitetet skulle förfölja mig gör att jag utövar min lagliga yttrandefrihet, säger Keogh till The Times.

– Min avsikt var inte att vara kränkande, men jag deltog i en debatt och gav uttryck för mina uppriktiga åsikter. Jag var inte elak, transfobisk eller kränkande. Jag framförde ett grundläggande biologiskt faktum.

Foreleseren skal ha skrudd av Keogh’s mikrofon under episoden, og ble verbalt angrepet av sine medstudenter.

I en uttalelse til MailOnline sier en talsperson for universitetet at ytringsfriheten står sterkt på Albertay, men universitetet vil ikke kommentere en disiplinærsak som er under etterforskning.

Universitetets egen definisjon for uakseptabel oppførsel (misconduct) inkluderer bruk av «krenkende språk» og å «diskriminere kjønnsendrende tiltak». I verste fall kan studenter som blir funnet «skyldig» bli utvist.

Dele
E-post
Facebook
Twitter
LinkedIn
Bli med i diskusjonen
Flere

Aktuelle nyheter

Foto: Bente Stausland Skartveit

Når skolen blir et regnbuefyrtårn

Flere skoler har gjennomgått en sertifiseringsprosess for å bli godkjent som regnbuefyrtårn. Men ikke alle vet hva det innebærer i praksis. Vi har fått tilgang

Foto: Haithem Ferdi fra Unsplash

Framstilling av kjønn i læreverk

Lytt til Kamilla Aslaksen sin spennende forskning om kjønn (kjønnsidentitet) i norske lærebøker for grunnskolen! På presist og kortdattet vis, får hun i Øyvind Børvens

Foto: Towfiqu Barbhuiya fra Unsplash

Gutt, jente, eller ingen av delene?

Utdanningsdirektoratet (Udir) gjennomfører hvert år det de kaller Elevundersøkelsen. Usikker på om dette har funnet sted før, men i år fikk norske elever mellom 5.