Sp-politiker: Bedehusene er som Putin

Foto: Patrick Fore fra Unsplash
Foto: Patrick Fore fra Unsplash
Sp-veteran og Klepp-politiker Arild Børge Skjæveland, mener barn blir radikalisert på bedehuset. Arild Børge Skjæveland er inne i sin tiene periode i Klepp kommunestyre og mener kristenfolket i kommunen kan sammenlignes med Russlands president Vladimir Putin. Det skriver Dagen.
Skjæveland mener konservative kristne er radikaliserte:
Noen kaller seg for konservative kristne, men jeg har kommet til at jeg heller vil kalle dem radikaliserte.

Sp-veteranen med ni perioder bak seg i kommunestyret og i følge Dagen brukt mye at tiden til å tenke på det omdiskuterte høringsforslaget han ledet arbeidet med å utarbeide. Forslaget som det kristne miljøet i kommunen frykter at skal frata dem den kommunale støtten.

Han mener de konservative menighetene burde ha mistet støtten fra kommunen for lenge siden på grunn av manglende demokrati:

 Jeg mener administrasjonen har gjort en feil i flere år, for det har alltid stått i kommunens retningslinjer har mottakerne må være demokratiske organisasjoner.

Skjæveland mener også at barna og ungdommene blir radikaliserte, og tenker at det er en radikaliseringsprosess de prøver å stoppe:

Den siste tiden har jeg tenkt mye om på om det egentlig er det de blir. Er det radikaliseringsprosessen vi prøver å stoppe? Det kan være det.

Jeg har vokst opp i dette miljøet og har fulgt med på utviklingen i de kristne miljøene. Det er ikke alltid at kjærligheten står i første rekke.

På spørsmål fra Dagen om at bedehusfolket sier at de opplever at forslaget er skreddersydd for å ramme dem, svarer han:

Nei. Tvert imot. Det er for å få dem på rett vei.

Jeg har ingen problem med trosfriheten i dette. Dersom bedehusene ikke hadde vært så homofobiske, men heller hadde tro på demokratiet, hadde de visst at de homofile ikke kommer til å ta over styringen.:

Dette forteller meg at de liker ikke så godt demokrati. De er mer som Putin. De vil bestemme selv hvem som skal være der.

På spørsmål om det ikke er å dra det litt langt å sammeneligne bedehusfolket med Russlands president Vladimir Putin, sier Skjæveland:

 Svette bønnekjellere er ganske innesperrende de også, skal jeg si deg.

 

Dele
E-post
Facebook
Twitter
LinkedIn
Bli med i diskusjonen
Flere

Aktuelle nyheter

Stemme

Forbud mot konverteringsterapi vedtatt

Under voteringen stemte 85 stortingsrepresentanter for, mens 15 stemte mot, ifølge Dagen. Loven, som har vært under utvikling siden 2019, vil gjøre det straffbart å prøve

Foto: Camylla Battani fra Unsplash

Venstre vil tillate surrogati i Norge

Venstre la torsdag fram følgende forslag: * Stortinget ber regjeringen fremme forslag om å tillate samtidig egg- og sæddonasjon for enslige og par. * Stortinget ber