Sp-politiker: Bedehusene er som Putin

Foto: Patrick Fore fra Unsplash
Foto: Patrick Fore fra Unsplash
Sp-veteran og Klepp-politiker Arild Børge Skjæveland, mener barn blir radikalisert på bedehuset. Arild Børge Skjæveland er inne i sin tiene periode i Klepp kommunestyre og mener kristenfolket i kommunen kan sammenlignes med Russlands president Vladimir Putin. Det skriver Dagen.
Skjæveland mener konservative kristne er radikaliserte:
Noen kaller seg for konservative kristne, men jeg har kommet til at jeg heller vil kalle dem radikaliserte.

Sp-veteranen med ni perioder bak seg i kommunestyret og i følge Dagen brukt mye at tiden til å tenke på det omdiskuterte høringsforslaget han ledet arbeidet med å utarbeide. Forslaget som det kristne miljøet i kommunen frykter at skal frata dem den kommunale støtten.

Han mener de konservative menighetene burde ha mistet støtten fra kommunen for lenge siden på grunn av manglende demokrati:

 Jeg mener administrasjonen har gjort en feil i flere år, for det har alltid stått i kommunens retningslinjer har mottakerne må være demokratiske organisasjoner.

Skjæveland mener også at barna og ungdommene blir radikaliserte, og tenker at det er en radikaliseringsprosess de prøver å stoppe:

Den siste tiden har jeg tenkt mye om på om det egentlig er det de blir. Er det radikaliseringsprosessen vi prøver å stoppe? Det kan være det.

Jeg har vokst opp i dette miljøet og har fulgt med på utviklingen i de kristne miljøene. Det er ikke alltid at kjærligheten står i første rekke.

På spørsmål fra Dagen om at bedehusfolket sier at de opplever at forslaget er skreddersydd for å ramme dem, svarer han:

Nei. Tvert imot. Det er for å få dem på rett vei.

Jeg har ingen problem med trosfriheten i dette. Dersom bedehusene ikke hadde vært så homofobiske, men heller hadde tro på demokratiet, hadde de visst at de homofile ikke kommer til å ta over styringen.:

Dette forteller meg at de liker ikke så godt demokrati. De er mer som Putin. De vil bestemme selv hvem som skal være der.

På spørsmål om det ikke er å dra det litt langt å sammeneligne bedehusfolket med Russlands president Vladimir Putin, sier Skjæveland:

 Svette bønnekjellere er ganske innesperrende de også, skal jeg si deg.

 

Dele
E-post
Facebook
Twitter
LinkedIn
Bli med i diskusjonen
Flere

Aktuelle nyheter

Foto: Dainis Graveris fra Unsplash

Farlig lettvint om kjønn

I sitt innlegg Det androgyne 13.07. prøver Jørg Arne Jørgensen (JAJ) å stille seg utenfor debatten og gi kjønn en analyse fra et slags olympisk