Senatet i Montana går inn for å beskytte kvinneidrett

Foto: Nicolas Hoizey fra Unsplash
Foto: Nicolas Hoizey fra Unsplash

Montana kan bli den neste staten i USA som godkjenner nye tiltak for å beskytte kvinner og jenter. Det skriver Lifesitenews.

I forrige uke vedtok Montanas Hus og Senat et lovforslag om å forby menn å konkurrere mot kvinnelige idrettsutøvere, og sendte lovgivningen til den republikanske guvernøren Greg Gianforte.

House Bill 112, eller Save Women’s Sports Act, bestemmer at ethvert idrettslag eller idrettsforening sponset av Montana offentlige skoler eller høyere utdanningsinstitusjoner skal være basert på biologisk kjønn. Det krever uttrykkelig at “atletiske lag eller idretter som er utpekt for kvinner, kvinner eller jenter ikke er åpne for studenter av det mannlige kjønn.”

HB 112 siterer iboende forskjeller mellom menn og kvinner som resulterer i at mannlige idrettsutøvere har “tettere, sterkere bein, sener og leddbånd”, “større hjerter” og “større lungevolum.” Sexspesifikke lag “fremmer likestilling”, heter det i lovforslaget ved å tillate kvinner og jenter å demonstrere atletiske evner likt og få tilgang til muligheter som college-stipend.

Guvernør Gianforte har ennå ikke kunngjort om han har til hensikt å signere Save Women’s Sports Act.

Dele
E-post
Facebook
Twitter
LinkedIn
Bli med i diskusjonen
Flere

Aktuelle nyheter