Prester i Tyskland trosser Vatikanet, vil velsigne likekjønnede par

Vatican city
Foto: Caleb Miller fra Unsplash

Hundrevis av prester i Tyskland har lovet å trosse Vatikanets forbud mot å velsigne par av samme kjønn. En stadfestelse av ny tekst til bruk for velsignelse av par av samme kjønn med tittelen “Kjærlighet vinner, velsignetjeneste for elskere” er planlagt til 10. mai, der mer enn 50 katolske menigheter så langt har registrert seg for å tilby en slik velsignelse. Det skriver Lifesitenews.

I forrige måned publiserte den åpne homoseksuelle tyske presten Bernd Mönkebüscher en erklæring på Facebook for å protestere mot Kongregasjonen for troslæren 15. mars erklæring om at kirken ikke kan velsigne forhold av samme kjønn siden “Gud ikke og kan ikke velsigne synd.”

Mönkebüscher fortalte LifeSiteNews at erklæringen hans har fått støtte fra mer enn 2500 personer, hvorav 551 er prester. Erklæringen er allerede sendt til sjefen for den tyske biskopekonferansen, biskop Georg Bätzing.

Det forventes at mange av prestene som støttet protesterklæringen, vil gi velsignelser til par av samme kjønn 10. mai.

Dele
E-post
Facebook
Twitter
LinkedIn
Bli med i diskusjonen
Flere

Aktuelle nyheter

Foto: T Hwang fra Unsplash

Finnmark dropper regnbuefarger på skolesekk

Avgjørelsen falt i hovedutvalget for samferdsel i Finnmark fylkeskommune i går, melder Altaposten. Høyre, Fremskrittspartiet og Industri- og næringspartiet fremmet forslaget om at «sekkene skal være