Prest i Finland etterforskes for spredning av hatefullt budskap

Finland
Foto: Tapio Haaja fra Unsplash

I Helsingfors er presten Juhana Pohjola under etterforskning av landets statsadvokat etter å ha publisert en bok om kristen lære om seksualitet. Päivi Räsänen, forfatter av den aktuelle boka, hevder i boka at homoseksuelle relasjoner utfordrer det kristne menneskesynet.

Juhana Pohjola er prest i Det finsk lutherske misjonsstiftet, og som redaktør for  stiftets forlagsvirksomhet er han blitt gjenstand for etterforskning. Det oppgir stiftet selv på sine hjemmesider.

Det var i 2004 forlaget publiserte  en liten bok med tittelen «Til mann og kvinne skapte han dem. De homoseksuelle relasjonenene utfordrer den kristne oppfatningen om mennesket».

Høsten 2019, 15 år etter den opprinnelige utgivelsen, beordret statsadvokat Raija Toiviainen etterforskning av forholdene. Grunnlaget for etterforskningen er påstanden om at boka presenterer et hatefullt budskap mot en gruppe og det faktum at forlaget fortsatt gir leserne mulighet til å lese den på nettet.

Dele
E-post
Facebook
Twitter
LinkedIn
Bli med i diskusjonen
Flere

Aktuelle nyheter

Foto: Haithem Ferdi fra Unsplash

Framstilling av kjønn i læreverk

Lytt til Kamilla Aslaksen sin spennende forskning om kjønn (kjønnsidentitet) i norske lærebøker for grunnskolen! På presist og kortdattet vis, får hun i Øyvind Børvens