Nord-Irland tillater likekjønnede ekteskap i landets kirker

Foto: Kristel Hayes fra Unsplash
Foto: Kristel Hayes fra Unsplash

Lovendringen, som ble varslet av den nordirske førsteministeren Robin Walker i juli, trådte i kraft torsdag.

– Dette er en milepæl for likestillingen i Nord-Irland. Etter en lang kamp kan endelig likekjønnede par gifte seg i en kirke eller i en religiøs setting, sier Patrick Corrigan i Amnesty International ifølge BelfastLive .

Det skjer etter at det tidligere i år for første gang ble åpnet for likekjønnede ekteskap i Nord-Irland. Da var det ikke tillatt for homofile å gifte seg i en kirke.

Enkelte kirkeledere i det dypt religiøse Nord-Irland har ønsket endringen velkommen, mens andre igjen har varslet at de ikke vil legge til rette for slike ekteskap.

– Dette er fantastiske nyheter for par som ønsker å feire sitt ekteskap i kirken sammen med familie, venner og foran Guds kjærlighet. Jeg har allerede snakket med flere par som har ventet lenge på dette, sier presten Chris Hudson fra All Souls-kirken i Belfast.

Den presbyterianske kirkelederen Daniel Kane gjør det imidlertid klart at hans kirke fortsatt mener ekteskapet er forbeholdt mann og kvinne.

Dagen

Dele
Share on email
E-post
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Bli med i diskusjonen
Flere

Aktuelle nyheter

Foto: Bogomil Mihaylov fra Unsplash

Norsk kirkeleder kritiserer Finland

FINLAND: International Lutheran Council fordømmer finske myndigheters behandling av dem som «fremholder Jesu ord om ekteskap og sex». – Jeg kan ikke tro at dette