London: Demonstranter mot dragqueen for småbarn stemples som nazister

Foto: Clem Onojeghuo fra Unsplash
Foto: Clem Onojeghuo fra Unsplash
Lørdag 11. februar var det demonstrasjon og motdemonstrasjon foran det britiske nasjonalgalleriet Tate Britain. London-galleriet holdt historiestunder for små barn av en mann som kler seg ut i kvinneklær. Tate var vertskap for Drag Queen Story Hour UK. Det skriver Document.no.Galleriets nettsted beskriver drag-dronningen Aida H Dee som «den første dragartisten i Europa som leser historier for barn i en barnehage». Dragqueen og barnebokforfatter Aida H Dee skriver på Twitter at fortellingene for småbarn ble gjennomført på tross av protester. Demonstranter utenfor fra blant annet gruppen Patriotic Alternative holdt opp skilt der det sto: «Ingen drag for barn!» og «La barna våre være i fred!»

Cheska, en kvinne i 30-årene fra London, sier at hun protesterte fordi hun synes at dragartister ikke er egnet for barn. «Vi har bekymringer fordi vi føler at kostymet Aida H Dee har på seg, er seksuelt upassende», sa hun. Cheska reagerer også sterkt på å bli stemplet som nazist for å mene dette, noe hun hevder at enkelte av motdemonstrantene har gjort.

Motdemonstranter ledet av Stand Up To Racism samlet seg utenfor galleriet til støtte for arrangementet. De hadde skilt med slagord som «Ikke la ytre høyre splitte oss» og «Trans-rettigheter nå».

Jessica Walsh, 31, som jobber for en fagforening, ankom Tate Britain klokken 09.30 som en del av gruppen Stand Up to Racism. «Patriotic Alternative er en fascistisk organisasjon, og de ønsker i bunn og grunn å knuse LHBT-kulturen i London», sier hun. «Så jeg tror det er veldig viktig å motarbeide nazister når de er på gata».

Dele
E-post
Facebook
Twitter
LinkedIn
Bli med i diskusjonen
Flere

Aktuelle nyheter