Kringkastingsrådets behandling av klage på Supernytt

Nyheter
Foto: Branden Harvey fra Unsplash

Den 30. januar behandlet Kringkastingsrådet klager forbundet til programmet Supernytt. Det aktuelle innslaget som var gjenstand for klagene, var fra november 2019 og handlet om to danske jenter som ønsket å bli gutter. Undertegnede skrev en kommentar om programmet, noe som medførte en heller nedlatende respons fra NRK.

Det viser seg at heller ikke Kringkastingsrådet har  evnen til å være kritiske til budskapet i Supernytt. De er positive og har bare forsiktige kommentarer om hva som kunne gjort innslaget bedre.  Selv Vebjørn Selbekk har  ingen innvendinger. Han er derimot imponert, og mener at innslaget er varsomt, seriøst og respektfullt og at Supernytt har dekket saken på en veldig god måte.

Ingen av rådets medlemmer synes å forstå at Supernytt introduserer en helt ny og ideologisk tilnærming når det gjelder kjønn. De forstår ikke hva radikal kjønnsteori er, noe som kommer tydelig fram da rådets nestleder Torgeir Uberg Nærland sier at han ikke ser noen formidling av dette.  Han så ikke noe radikalt å behandle barn, prøve å gjøre jenter til gutter. Ideen om flytende kjønnsidentitet er allerede så forankret at ingen stiller spørsmål ved tanken om at vi alle kan definere oss selv.

Kringkastingsrådets konklusjon var at dette var viktig og bra. At temaet fortjente denne oppmerksomheten.

Man kan ikke se noe man ikke vet hva er.

Rådets behandling av denne klagen starter ca 1.30 ut i videoen.

Dele
E-post
Facebook
Twitter
LinkedIn
Bli med i diskusjonen
Flere

Aktuelle nyheter

Foto: Dainis Graveris fra Unsplash

Farlig lettvint om kjønn

I sitt innlegg Det androgyne 13.07. prøver Jørg Arne Jørgensen (JAJ) å stille seg utenfor debatten og gi kjønn en analyse fra et slags olympisk