Knut Arild Hareide om Pride og deres politiske ambisjoner

Foto: Sara Rampazzo fra Unsplash
Foto: Sara Rampazzo fra Unsplash

Avisen Dagen hadde lørdag 6. november et intervju med KrFs Knut Arild Hareide, og et av temaene var pride og deres mål, og det er vanskelig å forstå at det er mulig å være så naiv som det Hareide er overfor denne bevegelsen. Her er den aktuelle delen av intervjuet:

Då Hareide valde å gå i paraden under Oslo Pride i 2016, vart han både hylla og kraftig kritisert. Det skjedde i kjølvatnet av terroråtaket mot ein nattklubb for homofile i Florida. Hareide hadde nettopp vore i området under pappaperm.

– Eg ville vise medkjensle ikkje berre med dei som var råka, men med homofile og lesbiske verda over som opplever seg utsette, seier Hareide.

Han erkjenner at Pride-arrangøren «ikkje alltid har vore KrFs beste vener», men opplevde at dei tok godt imot han sjølv om partiet er usamd med dei på nokre punkt.

– Ein kan diskutere agendaen til Fri, men slik Pride framstår i dag, og slik det vert markert på skular og barnehager, er det ikkje den politiske agendaen det handlar om. Det er spørsmålet om å få vere den ein er.

– Men kva seier du til dei som er veldig urolege og opplever at dette er uttrykk for ei moralsk oppløysing og også inneber eit press mot trusfridomen?

– Eg deler ikkje den otta, seier Hareide.

Han viser til utspørjinga av Erna Solberg, Jonas Gahr Støre og Trygve Slagsvold Vedum før valet der dei uttrykte forskjellige vurderingar om ein tredje kjønnskategori

– Men alle tre vil støtte opp om Pride. Ein del gjer Pride større og meir politisk enn det er i dag, seier Hareide.

Dele
E-post
Facebook
Twitter
LinkedIn
Bli med i diskusjonen
Flere

Aktuelle nyheter

Regnbuemesser i kirken

I år holdes det minst 18 såkalte regnbuemesser i Den norske kirke i forbindelse med Pride-feiringer, viser en oversikt. Avisen Dagen var til stede i