Kirken vil arrangere en gudstjeneste der de ber de skeive om unnskyldning

Foto: Stephanie Leblanc fra Unsplash
Foto: Stephanie Leblanc fra Unsplash

Gjennom en formell forsoningsprosess vil Den norske kirke be LHBT-miljøet i Norge om unnskyldning for all skade og smerte den har påført folk gjennom historien. Det skriver Dagen.

På et pressemøte onsdag 21. juni vil blant annet preses i Den norske kirke, Olav Fykse Tveit, informere om framdriften i kirkens prosess med å be det skeive miljøet om unnskyldning.

Under bispemøtet i mai ble Tveit sammen med biskop i Oslo, Kari Veiteberg og biskop Jon Otto Myrseth i Tunsberg oppnevnt til å danne en arbeidsgruppe som skal planlegge en egen LHBT+-gudstjeneste. Gjennom den vil Den norske kirke be om unnskyldning.

Det er ennå ikke fastsatt når gudstjenesten skal holdes. Det skal legges opp til at landets biskoper skal delta under gudstjenesten.

En unnskyldning vil ikke være punktum i arbeidet, men en fortsettelse, skrev Olav Fykse Tveit til Vårt Land etter vedtaket på bispemøtet i mai.

Dele
E-post
Facebook
Twitter
LinkedIn
Bli med i diskusjonen
Flere

Aktuelle nyheter

Regnbuemesser i kirken

I år holdes det minst 18 såkalte regnbuemesser i Den norske kirke i forbindelse med Pride-feiringer, viser en oversikt. Avisen Dagen var til stede i