Joel Halldorf: Kirken må mer enn bare akseptere

Foto: Marcos Paulo Prado fra Unsplash
Foto: Marcos Paulo Prado fra Unsplash

Den kjente forfatteren og skribenten Joel Halldorf, skriver  i den svenske avisen Expressen at kirken må mer enn akseptere homofile:

 For kirken er som vakrest når den forener hele tilværelsens mangfold til et fellesskap, det fellesskapet som kalles Kristi kropp. De homoseksuelle er en gave til kirken. Om de ikke får plass i fellesskapet, da mangler det noe for at kirkens kropp skal bli hel.

 Kirkenes manglende evne til å ønske dem velkommen tilhører kirkenes dypeste mislykkethet i moderne tid. For kirkens kall er å beskytte de utstøtte og bygge broer mellom mennesker. Den oppfordringen er en rød tråd gjennom hele Bibelen.

Støtte til Hegertun-bok

Debatten om det likekjønnede samliv og dets aksept i frikirkene, har rullet siden utgivelsen av Terje Hegertun sin bok Det trofaste samlivI boken utfordrer han frikirkelige til å akseptere homofile parforhold.

Vårt Land skriver at Halldorf støtter opp om Hegertuns bok, og mener kirker skal ønske mennesker som lever i likekjønnede forhold velkommen, som fullverdige medlemmer i menighetene.–

Halldorf skriver om den enorme lidelsen som et resultat av kirkenes avvisning og fordømmelse av homofile. Det har ført til selvhat, isolasjon og depresjoner, mener han.

Den tidligere fordømmelsen mener Halldorf gir kirker et ytterligere ansvar i dag:

 Et menneske som har en seksualitet som skiller seg fra normaliteten, er utsatt. Det innebærer at kirken har en spesiell forpliktelse overfor vedkommende. Men i stedet for å inkludere og beskytte har vi støtt dem bort.

Joel Halldorf har i flere år skrevet lederartikler i svenske Dagen, og er nå ansatt ved Teologiska högskolan i Stockholm. Han er også sønn av pinseteolog Peter Halldorf.

Dele
E-post
Facebook
Twitter
LinkedIn
Bli med i diskusjonen
Flere

Aktuelle nyheter