Ungarn forbyr promotering av radikal kjønnsteori overfor barn

Foto: Artem Kniaz fra Unsplash
Foto: Artem Kniaz fra Unsplash

Ungarns nasjonalforsamling  som kontrolleres av statsminister Viktor Orbans parti Fidesz vedtok forslaget tirsdag med 157 stemmer for og 1 stemme mot.

Loven som ble foreslått av statsminister Viktor Orbáns e Fidesz-parti, forbyr eksplisitt “innhold som skildrer seksualitet for egen skyld, eller fremmer eller viser avvik fra identiteten til kjønnet på fødselen, kjønnsfordeling eller homofili.” Det skriver Lifesitenews.

Lovendringen ble lagt til en omfattende lovgivning mot pedofili . LGBT-ideologi i skolene, så vel som i reklame og andre massemedier, vil bli forbudt under antipedofili-lovforslaget.

Ungarn har intensivert arbeidet med å beskytte nasjonens tradisjonelle kristne verdier og arv fra angrep fra en venstreorientert, pro-LHBT-aktivisme de siste årene. I desember vedtok regjeringen endringer i den nasjonale grunnloven, og definerte familien som “basert på ekteskap og forholdet mellom foreldre og barn.

Moren er en kvinne, faren er en mann,” erklærte endringen, som forbyr par av samme kjønn å adoptere barn. Den la til at “Ungarn forsvarer barns rett til å identifisere seg med kjønnet de er født med og sikre deres oppdragelse basert på nasjonens konstitusjonelle identitet og verdier basert på vår kristne kultur.”

Tidligere i år påla myndighetene også ansvarsfraskrivelser for pro-LHBT-bøker rettet mot barn. Orbán hadde fordømt LGBT-indoktrinering av barn i mai i fjor som en “rød linje for ikke å krysse.” “For å oppsummere min mening: la barna våre være i fred,” sa han.

Ungarn har i tillegg eliminert “kjønnsstudier” -programmer i statlige universiteter og vedtatt en lov som krever anerkjennelse av borgere basert på uforanderlig sex i stedet for “kjønnsidentitet”, selv om loven delvis ble innskrenket i retten i mars.

Joe Biden har tidligere kalt de valgte regjeringene i Ungarn og nabolandet Polen, begge NATO-allierte, som “totalitære regimer” på grunn av deres forsvar mot radikal kjønnsteori.

Dele
E-post
Facebook
Twitter
LinkedIn
Bli med i diskusjonen
Flere

Aktuelle nyheter

Foto: Rubaitul Azad fra Unsplash

El Salvador forbyr kjønnsideologi i skoleverket

President Nayib Bukele forbyr alt utdanningsmateriell som inneholder såkalt kjønnsideologi fra offentlige skoler og universiteter i El Salvador. Det skriver Document.no. FDocument.no skriver at forbudet