Guttogjente.no vil beskytte styremedlemmer

Foto: Nick Tiemeyer fra Unsplash
Foto: Nick Tiemeyer fra Unsplash

Veiledningssiden guttogjente.no gir bibelske råd til unge kristne om kropp, sex, forhold og identitet. Men styremedlemmer ønsker ikke å stå fram med navn på nettsiden, det skriver Vårt Land.

Trond Sæthren, arbeidende styreleder i Guttogjente.no sier til Vårt Land at det oppleves som at vi lever i en tid hvor toleransen omfatter de som er enige med majoriteten og det politisk korrekte. Hvis du står for andre ting risikerer du å få mye pepper.

Siden 2012 har nettstedet gitt råd til unge kristne om kropp, sex, forhold og identitet, basert på bibelske verdier. Til sammen 14 kristne organisasjoner er tilknyttet siden, blant andre Indremisjonsforbundet, Ungdom i Oppdrag, ACTA og Norsk Luthersk Misjonssamband (NLM).

I følge Vårt Land vedtok nylig styret til nettsiden å fjerne navnene på styremedlemmene til guttogjente.no fra nettsiden deres. Flere av de som har engasjert seg i arbeidet til nettsiden har opplevd ubehageligheter, forteller Sæthren til NLM-bladet Utsyn, som først omtalte saken.

På spørsmål fra Vårt Land om hva konkret de har opplevd, svarer Sæthren:

–Tidligere har det for eksempel blitt kjør på enkeltpersoner i media eller tøffe tilbakemeldinger i kommentarfelt.

At de har fjernet navnene på styremedlemmene fra siden, handler primært om å være føre-var, forklarer han.

– Mange av de som har en rolle i Guttogjente har – eller kan komme til å få et ansettelsesforhold i offentlig skole eller offentlig helsevesen. Vi må dessverre regne med at det da kan skape belastninger å bli koblet til virksomheten i Guttogjente. Derfor velger vi å være føre-var.

Dele
E-post
Facebook
Twitter
LinkedIn
Bli med i diskusjonen
Flere

Aktuelle nyheter