Galleri utestenger kunstner på grunn av “dårlig menneskesyn”

Abstrakt
Foto: Pawel Czerwinski fra Unsplash

Galleriet Standard kansellerer kunstneren Ina Bache-Wiig fra årets gruppeutstilling «Paper Planes». Begrunnelsen var at Bache-Wiig hadde trykket «like» på en video på Facebook.

Magnus Vanebo og redaktør Danby Choi fra kunstmagasinet Subjekt har omtalt saken.

Og så intolerant er altså Eivind Furnesvik, galleristen på Standard, som i kjent identitetspolitisk ordbok-lingo ønsker seg et «trygt sted» (safe space) for kunstnerne som stiller ut der*.

*Unntatt de han ekskluderer for å skape et trygt sted for de andre.

Hvordan har han tenkt å sjekke opp hva alle kunstnerne han har i stallen har likt på Facebook?

Subjekt mener galleriet skyter seg selv i foten, siden han ikke engang ringte Bache-Wiig for å få hennes side av denne ikke-saken.

Gallerist Furnesvik sier han «må gå god for tankegodset (!) til alle kunstnerne som han stiller ut.»

Ina Bache-Wiig ble altså kastet ut av gruppeutstillingen for sitt «dårlige menneskesyn», og dette funderer galleristen i at Ina Bache-Wiig «likte» kjærestens satiriske (og i kjent stil ganske så polemiske) harselas over Pride og andre identitetsbevegelser på Facebook.

Rumor Has It (til venstre) og Mimetic Supremacy (til høyre) er kunstverkene Ina Bache-Wiig ble nektet å stille ut av Galleri Standard.. Foto: Privat

Transbevegelsen får stadig økende innpass. Virkemidlene er manglende toleranse, økonomi, politisk press, kansellering og isolering av uønskede mennesker med «dårlig menneskesyn».

Bache-Wiig understreker i en melding som er publisert på Facebook-siden til Kjetil Rolness:

Jeg vil bare oppklare at jeg støtter innlegget til Tommy Johansson. Subjekt har vinklet saken til at jeg «bare» har likt, men som jeg gjorde klart til journalist Geir Bergersen Huse, som skrev den første artikkelen, står jeg inne for selve posten, som er en hard og polemisk kritikk av PRIDE-bevegelsen og del av et kunst- og utstillingsprosjekt jeg selv er med i.

Tittelen er Not Today, Satan! og er nettopp et uttalt anti-woke kunstprosjekt.

Subjekt

Dele
E-post
Facebook
Twitter
LinkedIn
Bli med i diskusjonen
Flere

Aktuelle nyheter

Foto: Rubaitul Azad fra Unsplash

El Salvador forbyr kjønnsideologi i skoleverket

President Nayib Bukele forbyr alt utdanningsmateriell som inneholder såkalt kjønnsideologi fra offentlige skoler og universiteter i El Salvador. Det skriver Document.no. FDocument.no skriver at forbudet